Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Λύτρωση” στο 90’+1′ στο Κορωπί

 

Σπουδαία νίκη πέτυχε η Κ19 του Παναθηναϊκού καθώς επικράτησε με 1-0 της αντίστοιχης ομάδας του Ολυμπιακού στο “Γεώργιος Καλαφάτης” στο πλαίσιο της 11ης αγωνιστικής της Superleague Κ19

Παρά την κούραση λόγω του μεσοβδόμαδου αγώνα στο Youth League με την Τρέντσιν οι “πράσινοι” παρουσίασαν εξαιρετικό πρόσωπο, είχαν ουκ ολίγες καλές στιγμές στην αναμέτρηση και ανταμείφθηκαν στο τέλος, παίρνοντας τη σπουδαία νίκη κόντρα στον Ολυμπιακό με γκολ στις καθυστερήσεις. Με αυτό το… τρίποντο, το “τριφύλλι” πλησίασε στους 4 βαθμούς τους πρωτοπόρους ΠΑΟΚ και Ολυμπιακό .

Ο αγώνας

Η αναμέτρηση στο Κορωπί ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να «μοιράζονται» την κατοχή της μπάλας στο πρώτο πεντάλεπτο. Μάλιστα σε αυτό το χρονικό διάστημα δεν υπήρξε και καμία τελική προσπάθεια για κάποια από τις δύο ομάδες. Η πρώτη καλή στιγμή του παιχνιδιού ήρθε στο 14′. Έπειτα από εκτέλεση κόρνερ, ο Κατρής έκανε το σουτ, η μπάλα κόντραρε σε συμπαίκτη του και πέρασε έξω από τα δοκάρια των Πειραιωτών.

Οι «ερυθρόλευκοι» βελτίωσαν την εικόνα τους, κέρδισαν μέτρα μέσα στον αγωνιστικό χώρο, ωστόσο δεν κατάφεραν να το μετατρέψουν σε απειλητική στιγμή για την εστία του Λίλο. Μετά το 20′ η ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου έφτασε κοντά στο γκολ δύο φορές. Στο 26′ ο Τσέβας σέντραρε από τα δεξιά, ο Νταμπίζας πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι αλλά η μπάλα πέρασε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι. Τρία λεπτά αργότερα (29′) ο Παυλάκης λίγο έλειψε να χρηστεί σκόρερ αλλά το σουτ εξουδετέρωσε ο Παπαδούδης με εντυπωσιακή απόκρουση στο «Γάμα».

Η «κυριαρχία» των γηπεδούχων συνεχίστηκε με αμείωτη ένταση. Στο 33′ ο Καλοσκάμης προσπάθησε να «παραβιάσει» την εστία του Ολυμπιακού με απευθείας χτύπημα φάουλ αλλά ο Παπαδούδης έκανε νέα εξαιρετική επέμβαση. Δύο λεπτά αργότερα (35′), ο Καλοσκάκης δοκίμασε εκ νέου το πόδι του έξω από την περιοχή με χτύπημα φάουλ αλλά η μπάλα αυτή τη φορά πέρασε έξω από την εστία των φιλοξενούμενων. Στο 39′ ο Κυριόπουλος είχε τη δική του στιγμή όμως το σουτ του έφυγε άουτ χωρίς να ανησυχήσουν οι Πειραιώτες.

Το τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου άνηκε στους φιλοξενούμενους. Στο 42′ ο Παπακαννέλος έκανε τη σέντρα από αριστερά, ο Μοίρας πήρε την κεφαλιά αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ από την εστία του Λίλο. Ένα λεπτό αργότερα (43′) οι Πειραιώτες απείλησαν άλλη μία φορά τα «πράσινα» καρέ. Ο Μοίρας πήρε την μπάλα, δοκίμασε το πόδι του αλλά ο Λίλο με εκπληκτική απόκρουση δεν επέτρεψε στον παίκτη του Ολυμπιακού να χρηστεί σκόρερ. Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του ημιχρόνου με τις δύο ομάδες να αποσύρονται στα αποδυτήρια χωρίς τέρματα.

Η πρώτη τελική του δευτέρου μέρους ήταν για τον Ολυμπιακό μετά το πρώτο πεντάλεπτο (50′). Ο Παπακαννέλος έκανε το σουτ έξω από την περιοχή αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Λίλο να μπλοκάρει τη μπάλα δίχως να δυσκολευτεί ιδιαίτερα. Με τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα (61′) ο Παναθηναϊκός είχε άλλη μία καλή στιγμή στην αναμέτρηση για να σκοράρει. Η μπάλα κυκλοφόρησε ωραία από τα αριστερά, έφτασε στον Καλοσκάμη, ο μέσος του «τριφυλλιού» σημάδεψε στο κέντρο της εστίας του Παπαδούδη αλλά ο νεαρός τερματοφύλακας των Πειραιωτών ήταν εκεί για να διώξει τη μπάλα.

Στη συνέχεια το «τριφύλλι» εμφάνισε σημάδια κόπωσης δίχως να μπορέσει να παίξει στον ρυθμό των προηγούμενων λεπτών. Οι φάσεις ήταν λιγότερες και από τις δύο ομάδες εν συγκρίσει με το πρώτο ημίχρονο. Ενώ όλα έδειχναν 0-0 στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων το “τριφύλλι”… λυτρώθηκε. Μετά από εκτέλεση κόρνερ από δεξιά, ο Ζεϊμπέκης πήρε τη κεφαλιά και η μπάλα κατέληξε στα δίχτυα του Παπαδούδη για το 1-0. Η λήξη της αναμέτρησης βρήκε την ομάδα του Βαγγέλη Σάμιου να πανηγυρίζει μία υπερπολύτιμη νίκη κόντρα στον «αιώνιο» αντίπαλο.

Παναθηναϊκός (Σάμιος): Λίλο, Τσέβας, Παυλάκης, Προδρομίτης (Ζεϊμπέκης 48′), Κατρής, Λιατίφης (Καλής 83′), Κυριόπουλος, Συμεωνίδης, Νταμπίζας, Καλοσκάμης (Τσιάβος 83′), Βολάκης (Σπαθάρης 83′).

Ολυμπιακός (Συλαϊδόπουλος): Παπαδούδης, Κουτσογούλας, Ρέτσος, Κωστούλας, Χρήστου, Τσέλα, Πατήρας (Μπακούλας 66′), Μουζακίτης, Μοίρας (Προκοπίου 70′), Παπακανέλλος (Αλίγιαγκιτς 80′), Σταυρόπουλος (Φρέρης 80′).

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More