Σάββατο, 4 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάτι: Δεύτερη απόφαση δικαίωσης συγγενών θύματος – Αποζημίωση 310.000 ευρώ

Δεύτερη απόφαση που δικαιώνει συγγενείς θύματος της φονικής πυρκαγιάς στο Μάτι εκδόθηκε από το Τριμελές Διοικητικό Πρωτοδικείο της Αθήνας, επιδικάζοντας αποζημίωση ύψους περίπου 310.000 ευρώ για τον θάνατο γυναίκας που πνίγηκε στη θάλασσα, στην προσπάθειά της να σωθεί από τις φλόγες.

“Η συγκεκριμένη απόφαση επιρρίπτει ευθύνες, όχι μόνο στο Πυροσβεστικό Σώμα και στην Πολιτική Προστασία, όπως οι προηγούμενες, αλλά και στην Περιφέρεια Αττικής και στον Δήμο Μαραθώνα για σημαντικές παραλείψεις τους, που οδήγησαν στο τραγικό αποτέλεσμα» αναφέρουν οι δικηγόροι της οικογένειας του θυματος Κωνσταντίνος Φούσσας και Δημήτρης Σκύδρας.

Στην αγωγή τους οι συγγενείς της ηλικιωμένης γυναίκας που προσέφυγαν, υποστήριζαν πως οι παραλείψεις των οργάνων του κράτους, είχαν ως αποτέλεσμα τον “βασανιστικό και επίπονο θάνατο της” ενώ παρέμενε αβοήθητη στη θάλασσα με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Κατά τη διάρκεια της δίκης, κατάθεσε ένας ακόμα αξιωματικός από το Εθνικό Κέντρο Επιχειρήσεων ο οποίος επιβεβαίωσε ότι για την κατάσταση των ανθρώπων που είχαν πέσει στη θάλασσα, ενημερώθηκαν μετά το σήμα που έφτασε από τη Δανία. «Η πρώτη πληροφορία ήρθε από το ελικόπτερο για τους τουρίστες της Δανίας. Κάποιος από αυτούς πάτησε το 112 στο κινητό του, ενημερώθηκε το δανέζικο δίκτυο και από εκεί ζήτησαν συνδρομή από τον αντίστοιχο φορέα στην Ελλάδα» είπε ο μάρτυρας επιβεβαιώνοντας την κατάθεση του διευθυντή του Εθνικού Κέντρου Επιχειρήσεων Σταύρου Μπάνου.

Ρεπορτάζ: Ντίνα Τσουκαλά

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More