Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μάχη κατά του καρκίνου δίνει πάλι η κάτοχος 18 γκραν σλαμ Κρις Έβερτ – Πριν 3 χρόνια έχασε από την επάρατη νόσο την αδερφή της

Η σπουδαία τενίστρια και αναλύτρια του ESPN Κρις Έβερτ ανακοίνωσε ότι διαγνώστηκε εκ νέου με καρκίνο και δεν θα συμμετάσχει στην κάλυψη του Australian Open 2024 από το δίκτυο.

“Από τότε που διαγνώστηκα για πρώτη φορά με καρκίνο πριν από δύο χρόνια, ήμουν πολύ ανοιχτή σχετικά με την εμπειρία μου. Ήθελα να σας δώσω σε όλους σας μια ενημέρωση. Ο καρκίνος μου επέστρεψε”, ανέφερε η Έβερτ σε δήλωσή της.

Η Έβερτ, η οποία κατέκτησε 18 τίτλους Grand Slam στο μονό και τρεις τίτλους Grand Slam στο διπλό κατά τη διάρκεια της καριέρας της, είχε ανακοινώσει προηγουμένως ότι είχε διαγνωστεί με καρκίνο των ωοθηκών σταδίου 1 τον Ιανουάριο του 2022. Το πρώην νούμερο 1 της παγκόσμιας κατάταξης αποκάλυψε ότι είχε ολοκληρώσει τη θεραπεία της μετά την έκτη και τελευταία χημειοθεραπεία της τον Μάιο του 2022.

“Παρόλο που αυτή είναι μια διάγνωση που δεν ήθελα ποτέ να ακούσω, αισθάνομαι για άλλη μια φορά τυχερή που εντοπίστηκε νωρίς. Με βάση μια αξονική τομογραφία PET, υποβλήθηκα σε άλλη μια ρομποτική χειρουργική επέμβαση την περασμένη εβδομάδα. Οι γιατροί βρήκαν καρκινικά κύτταρα στην ίδια περιοχή της πυέλου. Όλα τα κύτταρα αφαιρέθηκαν και ξεκίνησα έναν ακόμη γύρο χημειοθεραπείας”, δήλωσε η Έβερτ.

“Δεν θα μπορέσω να είμαι μαζί με τους συναδέλφους μου όταν το ESPN επιστρέψει στη Μελβούρνη για το Australian Open τον επόμενο μήνα. Αλλά θα είμαι έτοιμη για το υπόλοιπο της σεζόν του Grand Slam! Ενθαρρύνω όλους να γνωρίζουν το οικογενειακό τους ιστορικό και να υπερασπίζονται τον εαυτό τους. Η έγκαιρη ανίχνευση σώζει ζωές. Να είστε ευγνώμονες για την υγεία σας αυτή την περίοδο των γιορτών”.

Η μικρότερη αδελφή της Έβερτ, η πρώην επαγγελματίας τενίστρια Jeanne Evert Dubin, πέθανε από καρκίνο των ωοθηκών το 2020 σε ηλικία 62 ετών.

Γεννημένη στο Fort Lauderdale της Φλόριντα το 1954, η Evert εξελίχθηκε σε μια από τις μεγαλύτερες παίκτριες στην ιστορία του αθλήματος, κατακτώντας επτά τίτλους ρεκόρ γυναικών στο Γαλλικό Όπεν και έξι τίτλους ρεκόρ στο US Open. Έγινε η πρώτη παίκτρια που κέρδισε 1.000 αγώνες στο μονό και η πρώτη αθλήτρια που κέρδισε 1 εκατομμύριο δολάρια σε χρηματικό έπαθλο καριέρας.

Όταν ήταν 15 ετών, νίκησε το Νο. 1 της παγκόσμιας κατάταξης εκείνη την εποχή, τη Μάργκαρετ Κορτ, σε ένα τουρνουά στο Σάρλοτ της Βόρειας Καρολίνας.

Ήταν η πρώτη αθλήτρια που παρουσίασε το “Saturday Night Live” το 1989, την ίδια χρονιά που αποσύρθηκε. Έξι χρόνια αργότερα, η Έβερτ έγινε μέλος του International Tennis Hall of Fame, η τέταρτη παίκτρια που εξελέγη ομόφωνα.

Η Έβερτ κατέχει 157 τίτλους στο μονό και ήταν για επτά χρόνια το νούμερο ένα στον κόσμο: 1974 έως 1978, 1980 και 1981.

Έγινε σχολιαστής και αναλυτής για το ESPN το 2011, ρόλο που κατέχει μέχρι σήμερα. Η Έβερτ έχει τρεις γιους: Κόλτον, Nίκολας και Aλεξάντερ.

Πηγή: CNN
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More