Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέγαρα: Μια ανάσα από τα σπίτια η φωτιά – Εκκενώθηκε το Κανδήλι

Πυκνός καπνός έχει καλύψει τη Νέα Πέραμο, στα Μέγαρα. Η φωτιά βρίσκεται μια ανάσα από τα σπίτια, ενώ εκκενώθηκε το Κανδήλι. Μάλιστα, εστάλη και μήνυμα από το 112 σε κατοίκους της Νέας Ζωής Κανδηλίου και τη Λεωφόρο Καταδρομών, προκειμένου να εκκενώσουν προς τα Μέγαρα.

Όπως έγινε γνωστό με την Πυροσβεστική, παρ’ ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής κάνουν συνεχή κατάσβεση της πυρκαγιάς, στο συγκεκριμένο σημείο συνεχώς αναζωπυρώνεται.

Το μέτωπο της φωτιάς μεγαλώνει συνεχώς, καθώς οι άνεμοι δυναμώνουν, ενώ αναμένεται ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυσή τους. Γι αυτόν τον λόγο οι Αρχές με μπουλντόζα κάνουν διάνοιξη δρόμων και αντιπυρικες ζώνες ώστε να μπορούν τα πυροσβεστικά να φτάσουν κοντά στις εστίες φωτιάς.

Εάν η φωτιά περάσει τον περιφερειακό, δεν σώνεται. Η φωτιά θα φθάσει στα Μέγαρα. Δεν έχουμε εναέρια μέσα και τα πυροσβεστικά δεν μπορούν να προσεγγίσουν το βουνό. Κάνουμε μόνο προσευχή” τόνισε στην ΕΡΤ ο Αντιδήμαρχος Μεγαρέων, Κωνσταντίνος Φυλακτός ο οποίος σημείωσε ότι οι φλόγες είναι πολύ κοντά στα σπίτια.

Βορειοδυτικά, η εικόνα είναι πιο δύσκολη λόγω ανέμων και ιδιαίτερα στην Αγία Σωτήρα και την Οινόη. Ωστόσο, οι φλόγες δεν έχουν περάσει στους οικισμούς. Οι πολύ ισχυροί άνεμοι εμποδίζουν όμως τα εναέρια μέσα να προσεγγίσουν, ενώ λόγω πτώσεων δέντρων είναι δύσκολη η προσέγγιση και από τα πεζοπόρα τμήματα. Το καλό είναι ότι υπάρχουν μόνο διάσπαρτες εστίες οι οποίες εκτιμάται ότι μέσα στην ημέρα θα μπορέσουν να ελεγχθούν πλήρως και δεν θα υπάρξει καμία μεγάλη αναζωπύρωση.

Παράλληλα, κινδύνεψε η κατασκήνωση Μελετάκη, η οποία όμως σώθηκε με την άμεση παρέμβαση των πυροσβεστικών δυνάμεων. Με το πρώτο φως της ημέρας από αέρος επιχειρούν πέντε αεροσκάφη, επτά ελικόπτερα και ένα συντονιστικό.

Αναζωπυρώσεις υπάρχουν και στη Στεφάνη Δερβενοχωρίων, όπως και στη Μάνδρα.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More