Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέσω του arogi.gov.gr οι αποζημιώσεις για τις πλημμύρες στην Κρήτη – Δηλώσεις Τριαντόπουλου

Σε πλήρη λειτουργία είναι ο ανανεωμένος ιστότοπος της κρατικής αρωγής (arogi.gov.gr), στον οποίο είναι συγκεντρωμένο το σύνολο των μέτρων στήριξης που προωθεί η κυβέρνηση για την στήριξη των επιχειρήσεων, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες στις ΔΕ Σητείας και Γαζίου. Μέσω του ιστότοπου, οι πληγέντες από φυσικές καταστροφές μπορούν να υποβάλουν αίτηση για χορήγηση πρώτης αρωγής, όπου προβλέπεται.

“Η κυβέρνηση αντέδρασε άμεσα μετά την εκδήλωση των ακραίων πλημμυρικών φαινομένων στους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας στις 15 Οκτωβρίου”, δηλώνει ο υφυπουργός παρά τω πρωθυπουργώ Χρήστος Τριαντόπουλος.

Ο Τριαντόπουλος υπογράμμισε πως “υπό τις οδηγίες του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, προέβη σε σειρά κινήσεων για τον σχεδιασμό και την υλοποίηση ενός ολοκληρωμένου σχεδίου στήριξης και αποκατάστασης για τις πληγείσες περιοχές, αλλά και για την ενημέρωση όλων των ενδιαφερομένων την αμέσως επόμενη ημέρα από την εκδήλωση του φαινομένου”.

Υπενθυμίζεται πως από την πρώτη στιγμή, κυβερνητικό κλιμάκιο υπό τον αναπληρωτή υπουργό Εσωτερικών, Στέλιο Πέτσα, και τον υφυπουργό στον πρωθυπουργό, αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές, Χρήστο Τριαντόπουλο, επισκέφθηκε τους δήμους Μαλεβιζίου και Σητείας, πραγματοποιώντας αυτοψία στις πληγείσες περιοχές και πραγματοποίησε διευρυμένες συσκέψεις με τους τοπικούς αυτοδιοικητικούς και παραγωγικούς φορείς με αντικείμενο τον σχεδιασμό και την υλοποίηση της δέσμης μέτρων στήριξης και αποκατάστασης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More