Σάββατο, 27 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μέτρα για την αποσυμφόρηση του κυκλοφοριακού προβλήματος της Θεσσαλονίκης προανήγγειλε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Π. Μαρινάκης

Στην κορυφή της ατζέντας κυβέρνησης και εκπροσώπων της αυτοδιοίκησης στη Θεσσαλονίκη βρίσκεται η κατασκευή του έργου για το Flyover και η αντιμετώπιση των κυκλοφοριακών προβλημάτων τόσο στο κέντρο όσο και στην περιφερειακή οδό.

Στις ενέργειες, που έχουν γίνει ήδη και σε αυτές, που έχουν δρομολογηθεί για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος αναφέρθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος. Ο Παύλος Μαρινάκης τόνισε πως «οι τροχονόμοι έχουν αυξηθεί από πενήντα σε εκατό. Συγκεκριμένες ενέργειες αύξησης των δρομολογίων του ΟΑΣΘ, νέα λεωφορεία, τα οποία είπα, αλλά και αυτά τα οποία έρχονται τον Απρίλιο, τα 110 νέα ηλεκτρικά λεωφορεία, η δρομολόγηση της διέλευσης μέσα από το Στρατόπεδο Καρατάσιου.

Την αναγκαιότητα αποσυμφόρησης του κυκλοφοριακού φόρτου στην περιφερειακή και σε δήμους όπου η κίνηση σε κεντρικούς δρόμους όπως η οδός Λαγκαδά έχει αυξηθεί επισημαίνουν φορείς της δυτικής Θεσσαλονίκης.

Την αναγκαιότητα εναλλακτικών διαδρομών για έκτακτα περιστατικά επισημαίνουν εργαζόμενοι σε περιφερειακά νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης.

Στο μεταξύ μετά από σύσκεψη του υφυπουργού μεταφορών και του Δημάρχου Θεσσαλονίκης με εκπροσώπους του οργανισμού λιμένος του ΟΣΕ και της ΓΑΙΟΣΕ δρομολογείται η δημιουργία χώρων στάθμευσης απέναντι από τα δικαστήρια και στο νέο σιδηροδρομικό σταθμό.

Ρεπορτάζ: Χριστίνα Συμεωνίδου – Ίων Τσόχος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More