Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

“Μίλα με τον λογιστή σου”: Ένα βιβλίο για το ευκαιριακό κόστος και τις αποφάσεις της ζωής

Μίλα με τον λογιστή σου” είναι το βιβλίο του Στάθη Ι. Ρούσσου που περιλαμβάνει 50 ιστορίες (συλ)λογιστικής τρέλας και αποτελεί μία αφορμή για γιορτή, μιας και φέτος συμπληρώνονται 50 χρόνια δημιουργίας για τον συγγραφέα.

Όπως τόνισε ο κ. Ρούσος στην ΕΡΤ3, στα Οικονομικά, υπάρχει ένα κεφάλαιο που μιλά διεξοδικά για το ευκαιριακό κόστος. Ή opportunity cost, στα Αγγλικά. Το ευκαιριακό κόστος ορίζει πως, αν αποφασίσεις να κάνεις κάτι, τότε αυτομάτως πρέπει να απορρίψεις κάτι άλλο. Και πώς παίρνεις αυτή την απόφαση; Μετρώντας το κόστος τους.

Το ίδιο ακριβώς συμβαίνει σ’ όλες τις αποφάσεις που παίρνουμε στη ζωή μας. Αν κάτι μας δίνει ευχαρίστηση, τότε το opportunity cost είναι μεγάλο και, ως εκ τούτου, το αναλαμβάνουμε με χαρά. Αυτό, είναι μόνο μία απάντηση στην ερώτηση «γιατί ένας λογιστής γράφει ένα βιβλίο που δεν μιλά μόνο για τη Λογιστική;», αφού το opportunity cost της συγγραφής ενός βιβλίου είναι το κόστος που ανέλαβε με μεγάλη χαρά ο ίδιος.

Η υπόθεση θέλει όλα να ξεκινούν ένα χιονισμένο βράδυ και να καταλήγουν σε 50 ιστορίες που εκτυλίχθηκαν  σε ένα μπαρ της Θεσσαλονίκης, μπλέκοντας τον ρεαλισμό με τη μυθοπλασία. Μιλούν για τη Λογιστική, τις ανθρώπινες σχέσεις, την επιχειρηματικότητα, τη σχέση εργοδότη – εργαζόμενου, την ηγεσία, την επιτυχία, τις αξίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More