Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνησία: Είκοσι έξι συνδυασμοί στους δήμους και πέντε στην Περιφέρεια Θεσσαλίας διεκδικούν την ψήφο 173.317 ψηφοφόρων

Την ψήφο των 173.317 ψηφοφόρων της Μαγνησίας διεκδικούν 26 συνδυασμοί στους οκτώ δήμους της με 2.329 υποψηφίου στις εκλογές της Κυριακής 8 Οκτωβρίου 2023. Στις περιφερειακές εκλογές συμμετέχουν πέντε συνδυασμοί. Στο Νομό Μαγνησίας θα λειτουργήσουν 385 εκλογικά τμήματα (357 στην χερσαία Μαγνησία και 28 στα νησιά των Σποράδων 11 στην Σκιάθο, 13 στην Σκόπελο και 4 στην Αλόννησο).Η ψηφοφορία θα ξεκινήσει στις 7 το πρωί και θα ολοκληρωθεί στις 7 το απόγευμα.

Πόσους σταυρούς βάζουμε

Για τις περιφερειακές εκλογές, οι ψηφοφόροι της χερσαίας Μαγνησίας μπορούν να βάζουν έως 3 σταυρούς και στα νησιά των Βορείων Σποράδων 1 σταυρό.

Αντίστοιχα στις δημοτικές εκλογές:
-Στον Δήμο Βόλο μπαίνουν έως 4 σταυροί στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες.
-Στον Δήμο Αλμυρού, έως 4 σταυροί στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες
-Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου, έως 3 σταυροί στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες
-Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου, έως 3 σταυροί στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες
Στον Δήμο Ζαγοράς-Μουρεσίου, έως 3 σταυροί στο κεντρικό ψηφοδέλτιο και έως 2 σταυροί στις δημοτικές κοινότητες
-Στους Δήμους Σκιάθου, Σκοπέλου και Αλοννήσου, έως 3 σταυροί.

Οι συνδυασμοί ανά δήμο σε όλη τη Μαγνησία

Με αλφαβητική σειρά στον Δήμο Αλμυρού ανακηρύχθηκαν τέσσερις συνδυασμοί: «Αλμυρός-Ευθύνη και Δημιουργία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Εσερίδη, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΑΛΜΥΡΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σάββα Τσόγκα, «Δημοτική Πρωτοβουλία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ευάγγελο Χατζηκυριάκο και «ΖΩΗ ΑΛΛΑΖΟΥΜΕ» με υποψήφια δήμαρχο τη Ζωή Ράππου. Το σύνολο των υποψηφίων είναι 413.

Στον Δήμο Αλοννήσου ανακηρύχθηκαν δύο συνδυασμοί: «Αλόννησος για Όλους» και «Ενότητα για την πρόοδο- Ανεξάρτητη Δημοτική Κίνηση» με υποψήφιο δήμαρχο τον Πέτρο Βαφίνη. Το σύνολο των υποψηφίων είναι 59.

Στον Δήμο Βόλου ανακηρύχθηκαν τρεις συνδυασμοί: «Νέα Εποχή- Νέα Δυναμική» με υποψήφιο δήμαρχο τον Αχιλλέα Μπέο, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΒΟΛΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Ριζόπουλο και «Συμμαχία για τον Βόλο» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Παπαπέτρο. Συνολικά οι υποψήφιοι δημοτικοί και τοπικοί σύμβουλοι ανέρχονται σε 686.

Στον Δήμο Ζαγοράς Μουρεσίου ανακηρύχθηκαν τρεις συνδυασμοί: «Αναδημιουργία» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κωνσταντίνο Καραγεωργίου, «Ανεξάρτητη Κίνηση Ενότητας» με υποψήφια δήμαρχο τη Μαρία Σαμαρά και «Λαϊκή Συσπείρωση Ζαγοράς- Μουρεσίου» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Τσαπράζη. Το σύνολο των υποψηφίων όλων των συνδυασμών είναι 205.

Στον Δήμο Νοτίου Πηλίου ανακηρύχθηκαν πέντε συνδυασμοί: «Δυναμικά Μπροστά» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Σωλήνη, «Ενωτική Αυτοδιοικητική Κίνηση Ν. Πηλίου» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιχάλη Μιτζικό, «Μαζί για το Πήλιο» με υποψήφιο δήμαρχο τον Κώστα Χαλέβα, «Νέα αρχή για τον τόπο μας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Μιλτιάδη Παπαδημητρίου και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΝΟΤΙΟΥ ΠΗΛΙΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Ιωάννη Κωνσταντινάκη. Το σύνολο εκείνων που ρίχνονται στη μάχη και διεκδικούν να καθίσουν στα έδρανα είναι 446.

Στον Δήμο Ρήγα Φεραίου ανακηρύχθηκαν τρεις συνδυασμοί: «Ανανέωση και συνεργασία για τον Δήμο μας» με υποψήφιο δήμαρχο τον Γιώργο Παπαδάμ, «Νέος Δήμος- Νέα Εποχή» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Νασίκα και «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΡΗΓΑ ΦΕΡΑΙΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Απόστολο Παπαϊωάννου. Το σύνολο των υποψηφίων ανέρχεται σε 269.

Στον Δήμο Σκιάθου ανακηρύχθηκαν τρείς συνδυασμοί: «Αλλάζουμε, Θέλουμε και Μπορούμε» με υποψήφιο δήμαρχο τον Θοδωρή Τζούμα, «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΙΑΘΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βάϊο Καρπέτα και «Σκιάθος για όλους» με υποψήφιο δήμαρχο τον Νίκο Πασχάλη. Συνολικά οι υποψήφιοι ανέρχονται σε 150.

Τέλος, στον Δήμο Σκοπέλου ανακηρύχθηκαν τρεις συνδυασμοί: « ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Δημήτρη Ευσταθίου, «Το νησί μας πρώτα-δημιουργία ξανά» με υποψήφιο δήμαρχο τον Σταμάτη Περίσση, και
«ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΣΚΟΠΕΛΟΥ» με υποψήφιο δήμαρχο τον Βασίλη Ρόδιο. Οι υποψήφιοι όλων των συνδυασμών είναι 138.

Οι συνδυασμοί για την Περιφέρεια Θεσσαλίας

«ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΤΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑ- ΑΝΤΑΡΣΥΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ» με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Νίκο Ταλαχούπη

«ΕΝΩΜΕΝΟΙ ΘΕΣΣΑΛΟΙ» με υποψήφια περιφερειάρχη την Ελευθερία Τζανακούλη.

*Τον συνδυασμό με το όνομα «ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Αναστάσιο Τσιαπλέ.

«ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Δημήτρη Κουρέτα.

«ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΥΠΕΡ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ», με υποψήφιο περιφερειάρχη τον Κώστα Αγοραστό.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More