Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαγνησία: Μεγάλο το ποσοστό συμμετοχής στις πανελλαδικές των υποψηφίων των ΕΠΑΛ

Ομαλά κύλησαν όλα σήμερα πρώτη ημέρα των πανελληνίων εξετάσεων στη Μαγνησία με τους μαθητές των ΕΠΑΛ να διαγωνίζονται στο μάθημα των Νέων Ελληνικών. Το θέμα πουν σχετίζεται με τον εθελοντισμός κρίθηκε βατό από τους υποψηφίους ενώ όπως επισήμανε ο προϊστάμενος της Β΄θμιας Εκπαίδευσης Σωκράτης Σαβελίδης, «σε πείσμα κάθε Κασσάνδρας, οι εξετάσεις διεξήχθησαν κανονικότατα».

Ειδικότερα στη Μαγνησία το ποσοστό συμμετοχής ανήλθε στο 78,77% καθώς είχαν εγγραφεί για να δώσουν εξετάσεις 448 υποψήφιοι και συμμετείχαν 353. Το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής παρατηρήθηκε στον Αλμυρό με 83,3% και το μικρότερο στη Σκιάθο με 59,3%. Η πρόεδρος του Εξεταστικού Κέντρου Σκιάθου απέδωσε το μικρό ποσοστό στο γεγονός ότι το Εξεταστικό Κέντρο εγκρίθηκε πριν λίγες εβδομάδες και οι μαθητές δεν ήταν προετοιμασμένοι να συμμετάσχουν στις εξετάσεις.

Σημειώνεται ότι στα πέντε εξεταστικά κέντρα των ΕΠΑΛ δεν υπήρξε απολύτως κανένα πρόβλημα.

Από την πλευρά του ο Λευτέρης Καλτσογιάννης, πρόεδρος της Λυκειακής Επιτροπής του 2ου Εξεταστικού Κέντρου, του μεγαλύτερου εξεταστικού στη Μαγνησία επισήμανε ότι όλα κύλησαν ομαλά. Η μετάδοση των θεμάτων έγινε κανονικά στις 8:30 και 9 η ώρα δόθηκαν στους μαθητές.

Ο Μάριος Καραγιαννόπουλος, χαρακτήρισε τα θέματα βατά και είπε ότι ενδιαφέρεται να περάσει σε μία σχολή διοίκησης επιχειρήσεων στη Θεσσαλονίκη. Η όλη διαδικασία του φάνηκε απλή και ήλθε προετοιμασμένος να γράψει χωρίς άγχος.

Η Εμανουέλα Κιόσια δήλωσε ότι ήταν αγχωμένη, αλλά όταν είδε τα θέματα τα αντιμετώπισε χωρίς πρόβλημα. «Σχετικά εύκολο ήταν το θέμα αλλά ήθελε φαντασία» επισήμανε. Είπε ότι θέλει να σπουδάσει πληροφορική.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More