Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαζική η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση στη Μυτιλήνη

Μαζική και μαχητική ήταν η Πρωτομαγιάτικη απεργιακή συγκέντρωση της Δευτέρας, που διοργάνωσαν το Εργατικό Κέντρο Λέσβου, σωματεία και φορείς, στην πλατεία Σαπφούς.

Στη συγκέντρωση χαιρέτησαν, ο Μάκης Βενέτας πρόεδρος του Συλλόγου Συνταξιούχων ΟΤΕ, ο Γιώργος Αλεξίου προεδρεύων του Ν.Τ Λέσβου της ΑΔΕΔΥ, η Ζωή Γιαννακά εκ μέρους του Συλλόγου Προοδευτικών Γυναικών Μυτιλήνης, ο Δημήτρης Στεφανής αντιπρόεδρος της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου και ο Δημήτρης Ευσταθίου Αντιπρόεδρος του Εργατικού Κέντρου και πρόεδρος του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων.

Την κεντρική ομιλία έκανε ο Γιάννης Ζαφειρίου πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου.

Στη συνέχεια ακολούθησε πορεία από την προκυμαία προς το Άγαλμα της Εθνικής Αντίστασης στον Μακρύ Γιαλό, όπου έγινε κατάθεση στεφάνων από πλήθος σωματείων.

Με υψωμένες γροθιές και τον ύμνο της Διεθνούς ολοκληρώθηκε η απεργιακή συγκέντρωση, “τιμώντας τους ηρωικούς αγώνες στην ανειρήνευτη πάλη με το κεφάλαιο.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λέσβου Γιάννη Ζαφειρίου, μεταξύ άλλων τόνισε: «Η φετινή εργατική πρωτομαγιά είναι ιδιαίτερη, γιατί αυτήν την περίοδο οι εργάτες σε πολλές χώρες του κόσμου ξεσηκώνονται, απεργούν και κινητοποιούνται. Τα ταξικά μας αδέλφια βγαίνουν στους δρόμους με πρωτοφανή μαζικότητα, γιατί έρχονται αντιμέτωποι με τα ίδια αδιέξοδα που βιώνουμε και εμείς. Με την ακρίβεια, τη φτώχεια, τους χαμηλούς μισθούς, την ανασφάλεια, τις άθλιες εργασιακές συνθήκες και συνολικά την πολιτική που υπηρετεί το κέρδος των λίγων σε βάρος της ζωής των πολλών. Αποδεικνύεται, πως καμία κυβέρνηση, σε καμία χώρα της Ευρώπης, του κόσμου ολοκλήρου, ότι σχήμα και αν έχει, δεν έχει στην προτεραιότητα της τα συμφέροντα του λαού, αλλά πως θα εξυπηρετήσει τα συμφέροντα των εφοπλιστών, των βιομηχάνων, του μεγάλου κεφαλαίου”.

Και από την σημερινή συγκέντρωση, χαιρετίζουμε το πλήθος κόσμου που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του Εργατικού Κέντρου Λέσβου, για την συλλογή ειδών πρώτης ανάγκης για τους γείτονες μας, αποδεικνύοντας για ακόμη μια φορά, πως οι λαοί, όχι μόνο δεν έχουν τίποτα να χωρίσουν μεταξύ τους, αλλά μας ενώνουν τα ίδια προβλήματα, οι ίδιες αγωνίες, η ίδια εκμετάλλευση από τα αφεντικά. «Οι αγώνες των εργατών όλου του κόσμου θα νικήσουν», γιατί ότι πέτυχαν οι εργαζόμενοι όλα αυτά τα χρόνια, το πέτυχαν μόνο με τον αγώνα τους! Αυτός είναι ο δρόμος που βαδίζουμε και σήμερα, 137 χρόνια μετά τον ξεσηκωμό των εργατών του Σικάγο που αγωνίστηκαν για το 8ωρο. Κόκκινη Πρωτομαγιά-Πρωτοπόρα Εργατιά. Οι λαοί δεν έχουν πει την τελευταία τους λέξη. Οι λαοί θα νικήσουν».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More