Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθήματα παροχής πρώτων βοηθειών στους εργαζόμενους του δήμου Θεσσαλονίκης

«Σας τηλεφωνώ από το Δημαρχείο Θεσσαλονίκης, από την αίθουσα πολλαπλών χρήσεων “Μανόλης Αναγνωστάκης” Έχω έναν άνδρα γύρω στα 50, ο οποίος έχει καταρρεύσει και δεν αναπνέει. Στο δημαρχείο υπάρχει απινιδωτής και ξέρω να τον χρησιμοποιώ. Χρειάζεστε κάτι άλλο;». Η κλήση αυτή προς το ΕΚΑΒ ευτυχώς δεν ήταν πραγματική, αλλά κομμάτι του σεμιναρίου πρώτων βοηθειών, το οποίο είχαν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν σήμερα (16/9) το πρωί εργαζόμενοι του Δήμου Θεσσαλονίκης, στους οποίους μεταξύ άλλων έγινε παρουσίαση της σωστής και ασφαλούς χρήσης του απινιδωτή.

Στη σημασία της εκπαίδευσης στις πρώτες βοήθειες αναφέρθηκε ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Ζέρβας, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει περίπου 4.000 εργαζόμενους, που μπορεί να χρειαστούν βοήθεια αλλά που μπορεί και οι ίδιοι να προσφέρουν βοήθεια σε κάποιον πολίτη που ενδεχομένως να τη χρειαστεί. Ο κ. Ζέρβας υπογράμμισε ότι ο Δήμος Θεσσαλονίκης έχει αρχίσει να εξοπλίζει με απινιδωτές χώρους με μεγάλη συγκέντρωση εργαζομένων και υψηλή επισκεψιμότητα από πολίτες, όπως για ενδεικτικά το δημαρχείο και τα δημοτικά ιατρεία, εποπτείες καθαριότητας που βρίσκονται σε κομβικά σημεία ή ακόμη και σχολικά συγκροτήματα, ενώ ένας απινιδωτής βρίσκεται ανά πάσα στιγμή στη χρήση της δημοτικής αστυνομίας. «Ο εξοπλισμός και η κατάλληλη εκπαίδευση δεν είναι πολυτέλεια, είναι μια γέφυρα ζωής», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, ενώ για τη σπουδαιότητα της εκπαίδευσης των δημοτικών υπαλλήλων στην παροχή πρώτων βοηθειών μίλησε και ο Γενικός Γραμματέας του Δήμου Θεσσαλονίκης Νίκος Λιακόπουλος.

Το σεμινάριο πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Πρώτων Βοηθειών από καταξιωμένους και εξειδικευμένους γιατρούς και νοσηλευτικό προσωπικό της Κλινικής Κυανούς Σταυρός του Ομίλου Euromedica. «Η εκπαίδευση στη χρήση του απινιδωτή είναι εξίσου σημαντική με την ύπαρξη του μηχανήματος», ανέφερε ο Γενικός Διευθυντής του Ομίλου Euromedica Αθανάσιος Κόιος, σημειώνοντας ότι η αρχή αυτών των σεμιναρίων γίνεται από τους δημοτικούς υπαλλήλους, επειδή ακριβώς έρχονται σε επαφή με μεγάλο αριθμό πολιτών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More