Δευτέρα, 6 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαθητές από τις Σέρρες πήραν το 1ο  βραβείο στη διεθνή ολυμπιάδα ρομποτικής

Η Σέρρες καταφέρνουν και κάνουν υπερήφανους του Έλληνες, καθώς τα παιδιά του τμήματος Αθλητικής Ρομποτικής του “Μ.Γ.Σ. Πανσερραϊκός” κέρδισαν το πρώτο βραβείο στην αντίστοιχη Διεθνή Ολυμπιάδα, IRO 2021 στη Νότια Κορέα.

Δεν είναι τυχαίο ότι ο Μουσικός Γυμναστικός Σύλλογος έχει ως έμβλημα του τον Λέοντα της Αμφιπόλεως. Στην αρχαιότητα οι Έλληνες γκρέμιζαν τα τείχη για να υποδεχθούν τους Ολυμπιονίκες. Αντίστοιχη ήταν η υποδοχή, μεταφορικά, για τους δυο μαθητές που έγιναν δεκτοί προ ημερών από τον δήμαρχο με τις μέγιστες τιμές.

Ο δημοσιογράφος της ΕΡΤ Βασίλης Αναστασιάδης, μοιράζεται τον ενθουσιασμό με τους νικητές.

«Εδώ κτυπά η καρδιά της αθλητικής ρομποτικής στην Ελλάδα», αναφέρει ο Αλέξανδρος Χρυσάφης. Το τμήμα έχει συνεχείς διεθνείς επιτυχίες. Πρόκειται για ένα φυτώριο ταλέντων.

Ο Μανώλης Τσελέπης, έφορος του τμήματος αθλητικής ρομποτικής του συλλόγου, εξηγεί ότι οι δυο μαθητές- αθλητές διακρίθηκαν ανάμεσα σε εκατοντάδες αθλητές από 52 χώρες, με μια ιδιαίτερη κατασκευή.

Ένα ειδικό μπουφάν εντασσόμενο σε ένα κοινωνικό πρότζεκτ, προσφέρει τις δυνατότητες σύνδεσης σε κοινωνικά δίκτυα. Οι δημιουργοί της “έξυπνης” ζακέτας,  ο Απόλλωνας Τσελέπης και η Δήμητρα Μυλλή, αποφάσισαν να φέρουν τα κοινωνικά δίκτυα στην πραγματική ζωή, βγαίνοντας εκτός διαδικτύου. Σχετικά με τον τρόπο λειτουργίας της κατασκευής τους εξηγούν πως όποιος το φορά εκπέμπει στον περίγυρο τις προτιμήσεις του.

Έτσι ο κάτοχος της “έξυπνης” ζακέτας μπορεί να συναντήσει την “αδελφή ψυχή” λίγα μέτρα μακρύτερα, αναβοσβήνοντας τον χρωματικό σύνδεσμο, που μπορεί να αντιστοιχεί σε θέατρο, κινηματογράφο, ποδόσφαιρο, φύση, μπάσκετ, ή ταξίδια. Αυτές είναι κάποιες από τις επιλογές που μπορεί να γίνουν μέσα στο απρόσωπο πλήθος. Πάντα επιτυχίες.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More