Τετάρτη, 8 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαλάουι: Στους 117 νεκρούς οι νεκροί από την χολέρα – Απαγόρευση πώλησης τροφίμων στα σχολικά κυλικία

Με τον αριθμό των θυμάτων από την επιδημία χολέρας που πλήττει το Μαλάουι που εκδηλώθηκε τον Μάρτιο να φτάνει πλέον τους 117 νεκρούς η κυβέρνηση της χώρας απαγόρευσε την πώληση τροφίμων στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία ενόψει του σχολικού έτους που ξεκινά σήμερα.

Η υπουργός Παιδείας Τσικοντάνο Μούσα παροτρύνει τους γονείς να ετοιμάζουν σχολικά γεύματα για τα παιδιά στο σπίτι και «απαγορεύει με άμεση ισχύ και μέχρι νεοτέρας» κάθε πώληση τροφίμων στα πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια σχολεία του περίκλειστου αφρικανικού κράτους 20 και πλέον εκατομμυρίων κατοίκων.

Στα πανεπιστήμια συνιστάται να εγγυώνται ότι οι προμηθευτές τροφίμων τους συμμορφώνονται προς τους κανόνες ασφάλειας που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας για όλους τους εκπαιδευτικούς θεσμούς, προστίθεται στην ανακοίνωση.

Η επιδημία χολέρας έχει εξαπλωθεί σε 23 περιφέρειες αφότου εκδηλώθηκε στη νοτιοανατολική περιοχή Ματσίνγκα (γειτονεύει με τη Μοζαμβίκη) τον Μάρτιο. Δεκαεπτά ανέφεραν κρούσματα τις τελευταίες 14 ημέρες. Μέχρι χθες, είχαν καταγραφεί 4.223 κρούσματα και 117 θάνατοι.

Πηγή: ΑΠΕ – ΜΠΕ

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More