Κυριακή, 2 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μανώλης Κεφαλογιάννης από Τρίπολη: “Θέλουμε ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη για να συνεχίσει να παίζει τον εθνικό του ρόλο στην Ευρώπη”

Θέλουμε μία ισχυρή εντολή, με μία δυνατή Ν.Δ. στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, θέλουμε να δοθεί μία ισχυρή εντολή στον Κυριάκο Μητσοτάκη, για συνεχίσει να παίζει τον εθνικό του ρόλο στην Ευρώπη και στο Συμβούλιο των αρχηγών της Ευρωπαικής Ένωσης. Δώστε μας τη δύναμη, να την κάνουμε δύναμη της Ελλάδας, δύναμη του κάθε πολίτη. Η Ευρώπη μας δίνει δύναμη, άρα, ασκούμε επιρροή σε πολύ υψηλό επίπεδο. Η Ελλάδα, πρέπει τώρα, να κάνει ένα ποιοτικό άλμα, γιατί, για πρώτη φορά, έχουμε απ’ την Ευρώπη, οικονομική και πολιτική στήριξη”.

Αυτό, δήλωσε, μεταξύ άλλων, απ’ την Τρίπολη, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής της Ν.Δ. Μανώλης Κεφαλογιάννης, στο πλαίσιο επίσκεψής του στην Αρκαδική πρωτεύουσα.

Από τα γραφεία του κόμματος ο κ. Κεφαλογιάννης, τόνισε τα εξής: “Λόγω Ευρώπης, έχουμε στην ουσία, πέντε σχέδια Μάρσαλ, όσον αφορά την οικονομική στήριξη. Είναι τα 32 δισ. ευρώ απ’ το Κοινοτικό Πλαίσιο Στήριξης και τα 36 δισ. ευρώ, απ’ το Ταμείο Ανάκαμψης. Το 2030, η Ελλάδα θα είναι τελείως διαφορετική χώρα, εάν ομονοήσουμε και αξιοποιήσουμε αυτά τα χρήματα. Θέλουμε ένα σύγχρονο κράτος, έναν εκσυγχρονισμό της δημόσιας διοίκησης, θέλουμε να ξαναχτίσουμε τα νοσοκομεία μας, θέλουμε να υποστηρίξουμε τη νέα γενιά, να ενισχύσουμε την κοινωνική προστασία, το δημογραφικό, την ασφάλεια, την άμυνα, να θωρακίσουμε τον πρωτογενή τομέα. Θα δώσουμε τη μάχη να μην αλλάξει το σύστημα των επιδοτήσεων, υπέρ των αγροτών πάντα. Προτείνουμε να δημιουργηθεί ένα Ταμείο Δίκαιης Μετάβασης για τις επιδοτήσεις και την πράσινη γεωργία, με χρήματα που θα βάλει η Ευρωπαϊκή Ένωση, κάτι ανάλογο δηλαδή, με αυτό που έγινε με τα 132 δισ. για την Δίκαιη Αναπτυξιακή Μετάβαση της Δυτικής Μακεδονίας και της Μεγαλόπολης, λόγω της απολιγνιτοποίησης. Να γίνει το ίδιο και για την γεωργία“.

Καταλήγοντας, ο πρώην Υπουργός και δύο φορές Ευρωβουλευτής, δήλωσε τα εξής: ” Η πρώτη επιλογή είναι η Ν.Δ. σ’ αυτές τις εκλογές. Η δεύτερη επιλογή είναι ο υποψήφιος. Στην Ευρώπη, θέλουμε να είμαστε οι πρωταγωνιστές. Και είμαστε. Όπως πρωταγωνιστής είναι και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ανάμεσα στους ηγέτες στο Ευρωπαικό Συμβούλιο. Και έτσι θέλουμε να συνεχίσει να είναι. Η Ν.Δ. κάνει δουλειά στα όργανα της Ευρώπης. Είναι το πιο μεγάλο κόμμα στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, που είναι το μεγαλύτερο εκεί. Εκεί, δεν εκπροσωπούμε τα 11 εκατ. της Ελλάδας, αλλά τα 450 εκατ. πολιτών της Ευρώπης. Τα οφέλη είναι πολλά και σε πολλά επίπεδα. Ένα τρισ. ευρώ έχουν κατευθυνθεί στη χώρα μας απ’ την στιγμή της εισόδου της στην Ευρωπαική Ένωση. Το πολιτικό διακύβευμα είναι πολύ μεγάλο. Όταν μας απειλούν, η Ευρωπαική Ένωση, μπαίνει μπροστά, με τη δική μας παρέμβαση και ενεργοποιούμε τις συμφωνίες των συνθηκών Μοντρέ και Λοζάνης και δημιουργούμε στην ουσία, ενεργοποίηση του Ευρωπαικού κεκτημένου. Αυτό, το κάναμε συνθήκη ειρήνης για όλα τα κράτη. Αυτό σημαίνει ειρήνη και προσαρμογή στο Ευρωπαικό κεκτημένο για όλους.”.

Στην Τρίπολη βρέθηκε ο νυν ευρωβουλευτής και εκ νέου υποψήφιος Μανώλης Κεφαλογιάννης

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, με αφορμή την περιοδεία του στην Τρίπολη, είχε επαφές και συζητήσεις με στελέχη της Ν.Δ., αλλά και με πολίτες.

Ο Μανώλης Κεφαλογιάννης, έχει διατελέσει πρόεδρος στην ΟΝΝΕΔ και στη ΔΑΠ – ΝΔΦΚ. Επίσης, έχει διατελέσει βουλευτής απ’ το 1990 μέχρι και το 2014.

Έχει περάσει απ’ την θέση του Υπουργού Εμπορικής Ναυτιλίας (2004 -2007), ενώ ήταν και κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Ν.Δ., αλλά και γραμματέας της Πολιτικής Επιτροπής της Ν.Δ., το 2012.

Βγήκε ευρωβουλευτής το 2014. Ήταν επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας της Ν.Δ. στο Ευρωπαικό Λαικό Κόμμα, ενώ, διατέλεσε και σε αρκετές Επιτροπές. Βγήκε, εκ νέου, ευρωβουλευτής το 2019, ενώ διετέλεσε και εισηγητής για το Ταμείο Μετάβασης για την Πράσινη Ανάπτυξη, το 2019.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More