Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μαρτυρία Ισραηλινού αστυνομικού στην ΕΡΤ – η 7η Οκτωβρίου ήταν σαν το Ολοκαύτωμα

Συγκλονιστική είναι η μαρτυρία ενός Ισραηλινού αστυνομικού για την στιγμή που ήρθε αντιμέτωπος με τα μέλη της Χαμάς, όταν εισέβαλαν στο μουσικό φεστιβάλ στις 7 Οκτωβρίου, σκοτώνοντας όποιον έβλεπαν μπροστά τους.

Ο Σαγκί Aμπιτμπούλ είναι αστυνομικός και την 7η Οκτωβρίου είχε υπηρεσία στο nova festival. Μιλά στην κάμερα της ΕΡΤ για τις μάχες που έδωσε o ίδιος: «Υπήρχαν 14 τρομοκράτες μπροστά μου αφού πυροβόλησαν τον φίλο μου τον Ιλόνα. Ήμουν μόνος μπροστά τους και τους εμπόδισα με το όπλο μου. Ήθελαν να προχωρήσουν, τελικά οπισθοχώρησαν αφού είδαν ότι συνέχισα να τους πολεμώ οπότε γύρισαν πίσω στα σύνορα και πήγαν στις άλλες πόλεις».

Η μέρα εκείνη έχει χαραχτεί στη μνήμη του ως νέο ολοκαύτωμα και όπως αναφέρει: «Πιστεύουμε ότι όλα αυτά που ξεκίνησε η Χαμάς δεν διαφέρουν από τον ISIS ή από το ολοκαύτωμα. Έκαψαν ανθρώπους ζωντανούς».

Τον Σαγκί τον συναντήσαμε νύχτα σε ένα από τα εκατοντάδες σημεία ελέγχου που έχουν στηθεί σε διάφορα σημεία του Ισραήλ. Με τους συναδέλφους του ελέγχει οδηγούς και επιβάτες των διερχόμενων αυτοκινήτων. Ο φόβος στο εσωτερικό του Ισραήλ για θύλακες της Χαμάς είναι υπαρκτός.

Ο αστυνομικός αναφέρει πως: «Είμαστε ακόμα σε πόλεμο. Πρέπει να καταστρέψουμε την Χαμάς είναι τρομοκράτες, είναι τρομοκρατική οργάνωση».

Κάποια από τα αυτοκίνητα πυρπολήθηκαν, ενώ κάποια χτυπήθηκαν με αντιαρματικά RPG της Χαμάς. Η εικόνα των κατεστραμμένων οχημάτων από το φεστιβάλ ειρήνης Νοβα θυμίζει το πως ξέσπασε ο νέος πόλεμος στη Μ. Ανατολή.

Ισραήλ – αποστολή: Γιώργος Σιδέρης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More