Τρίτη, 14 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλες επενδύσεις στην Τρίπολη από ελληνικές φαρμακοβιομηχανίες

Σημαντική εξέλιξη για την Τρίπολη που αναμένεται να γίνει ένας κόμβος παραγωγής φαρμάκων, καθώς αναμένεται άμεσα στα επόμενα χρόνια να έχουν αναπτυχθεί στην περιοχή βιομηχανίες φαρμάκων, μεγάλης εμβέλειας, όπου θα γίνεται η έρευνα, αλλά και η μεταφορά προϊόντων στη νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στην ουσία στην Τρίπολη θα παράγονται φάρμακα ογκολογικά, αλλά και άλλου είδους φάρμακα. Το γεγονός αυτό αναμένεται να δημιουργήσει αρκετές νέες θέσεις εργασίας, ενώ το ύψος της συνολικής επένδυσης θα αγγίξει το 1.500.000.000 ευρώ, με σημαντικά οφέλη για την τοπική κοινωνία εν γένει.

Η κ.Φαίη Κοσμοπούλου, διευθύντρια της Πανελλήνιας Ένωσης φαρμακοβιομηχανίας, βρέθηκε σε ημερίδα που πραγματοποιήθηκε στην περιοχή και μίλησε και στην ΕΡΤ για το μέλλον της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, και για αυτή τη σημαντική εξέλιξη για την Τρίπολη.

«Διοργανώσαμε την πρώτη ημέρα σταδιοδρομίας για να επικοινωνήσουμε στο κοινό, μαθητές και γονείς, για αυτή την επένδυση και για τις θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν. Η πόλη της Τρίπολης έχει επιλεγεί και για λόγους τοπικούς, ο ιδιοκτήτης της μίας εκ των δύο φαρμακοβιομηχανιών είναι από την περιοχή, επίσης θέλουμε να βγαίνουμε και στην περιφέρεια, αλλά και η Τρίπολη βρίσκεται σε ένα κομβικό σημείο της Πελοποννήσου, κοντά σε λιμάνια και αεροδρόμια», ενώ όπως είπε οι μαθητές άκουσαν με ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσα αναφέρθηκαν για τις δύο επενδύσεις στην περιοχή.

Ρεπορτάζ: Πέγκυ Μπρούσαλη

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More