Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλη αφιερωματική συναυλία του Αρμένιου σολίστα  Χάϊκ Γιαζιτζιάν

Με την μεγάλη αυτή αφιερωματική συναυλία, του διεθνούς φήμης Αρμένιου σολίστα Haig Yazdjian κορυφώνεται το καλλιτεχνικό μέρος των τιμητικών εκδηλώσεων για το 2022, όπου συμπληρώνονται 100 χρόνια από την Μικρασιατική Καταστροφή του 1922 και τον βίαιο και αναγκαστικό ξεριζωμό των Ελλήνων της ευρύτερης περιοχής της Μικράς Ασίας και της Ανατολικής Θράκης.

Το Σάββατο 16 Ιουλίου 2022, ώρα 21.00 το βράδυ, στο Ανοιχτό Δημοτικό Θέατρο Νέας Ιωνίας του Δήμου Βόλου, ο Haig Yazdjian επιμελείται και παρουσιάζει ένα μουσικό πρόγραμμα αφιερωμένο στα 100 χρόνια από τη Μικρασιατική Καταστροφή.

Ένα ταξίδι στη Μικρά Ασία της μνήμης και της καρδιάς μας… με τον ίδιο στο ούτι και το τραγούδι και εξαίρετους δεξιοτέχνες μουσικούς στο πλάι του Εύα Ξένου – φωνή, Γιώργο Κοντογιάννη – λίρα, Γιάννη Κυριμκυρίδη  – πλήκτρα και Θάνο Χατζηαναγνώστου – τύμπανα.

Ο Haig Yazdjian [Χάϊκ Γιαζιτζιάν], γεννημένος στη Συρία από γονείς Αρμένιους, ζει και εργάζεται στην Ελλάδα από το 1980. Είναι παράξενο, αλλά όντας στην Ελλάδα ανακάλυψε τα σαγηνευτικά στοιχεία της ανατολίτικης μουσικής και βρήκε στο ούτι τον δρόμο να εκφράσει τις μουσικές του αναζητήσεις.                                                                            Ο Haig Yazdjian πολύ πρόθυμα δέχτηκε την πρόταση του φορέα πολιτισμού της Ι.Μ.Δ. «Μαγνήτων Κιβωτός, για τη διάσωση του πολιτιστικού αποθέματος», να συμμετάσχει με μια Αφιερωματική Συναυλία στους γιορτασμούς Μνήμης της Νέας Ιωνίας Βόλου, παρά το εξαιρετικά βεβαρυμμένο πρόγραμμά του.

Οι διοργανωτές των εκδηλώσεων «1922 – 2022 ΕΚΑΤΟ ΧΡΟΝΙΑ ΜΙΚΡΑΣΙΑΤΙΚΗΣ ΜΝΗΜΗΣ» με χαρά και τιμή παρουσιάζουν τον Haig Yazdjian στην περιοχή μας, κορυφώνοντας το καλλιτεχνικό μέρος των δράσεων και εκδηλώσεων, ευχαριστούν τον ΔΟΕΠΑΠ ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Δήμου Βόλου για την δωρεάν παραχώρηση του Ανοιχτού Δημοτικού Θεάτρου Νέας Ιωνίας και προσφέρουν την συναυλία αυτή χωρίς εισιτήριο.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More