Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεγάλοι χαμένοι των εκλογών και οι δημοσκόποι

Για απειλές και μπούλινγκ κάνουν λόγο οι δημοσκόποι, λίγες ώρες μετά τις εκλογές της 21ης Μάϊου, εξηγώντας γιατί έπεσαν έξω οι δημοσκοπήσεις και δεν κατόρθωσαν να αποτυπώσουν το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ που ανέδειξε η κάλπη.

Στους ηττημένους των εκλογών συγκαταλέγονται και οι δημοσκοπικές εταιρίες οι οποίες δεν κατάφεραν να αποτυπώσουν το εύρος της διαφοράς ανάμεσα στη ΝΔ και το ΣΥΡΙΖΑ και τώρα αναζητούνται οι λόγοι.

Oι συνεχείς επιθέσεις του ΣΥΡΙΖΑ στις δημοσκοπικές εταιρείες είχαν οδηγήσει κομμάτι των ψηφοφόρων του στο να μην απαντούν στις δημοσκοπήσεις, γιατί τις θεωρούσαν στημένες. Εμείς προσπαθήσαμε να το ισορροπήσουμε με τη μέθοδο της αντιστάθμισης, όμως φαίνεται ότι κάναμε λάθος.

Εκτός από τους ψηφοφόρους της τελευταίας στιγμής οι δημοσκόποι αποδίδουν τις λάθος εκτιμήσεις και στην επικαιρότητα της τελευταίας στιγμής.

Από την πλευρά τους κάποιοι δημοσκόποι κάνουν λόγο για απειλές και bullying για αποτελέσματα προηγούμενων δημοσκοπήσεων. Για παράδειγμα, η Metron Analysis έχει απειληθεί από σωρεία στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και διαφόρων άλλων διάσπαρτων, ότι σήμερα εδώ θα είχαν εγκατασταθεί εισαγγελείς. Η συζήτηση ήταν ότι θα μας πάρουν το κεφάλι γιατί δεν υπάρχει διαφορά και τώρα θέλουν να μας πάρουν το κεφάλι επειδή η διαφορά ήταν μεγάλη.

Στη συζήτηση έχει προστεθεί και το ερώτημα αν υπήρχαν εταιρείες που είχαν προβλέψει τη διαφορά αλλά δεν τόλμησαν να την αναφέρουν. Σε καμία περίπτωση δεν είναι ότι είχαμε ένα αποτέλεσμα και δεν το παρουσιάσαμε επειδή φοβηθήκαμε. Το θέμα είναι πολυσύνθετο και πολυπαραγοντικό .Αν πρέπει να βιαστούμε να απαντήσουμε μπορεί να κάνουμε πάλι λάθος.

Το επόμενο στοίχημα των δημοσκόπων είναι οι εκλογές της 25ης Ιουνίου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More