Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μελβούρνη: Το Oakleigh Grammar εγκαινίασε το Κέντρο Ακαδημαϊκής Αριστείας

Πραγματοποιήθηκε την Κυριακή, 7 Μαΐου, παρουσία πλήθους κόσμου, η τελετή των επίσημων εγκαινίων του Κέντρου Ακαδημαϊκής Αριστείας Ν. Π. Νικολακάκη του Oakleigh Grammar στη Μελβούρνη.

Την αρχή της εκδήλωσης σηματοδότησε το Κοινοτικό Φεστιβάλ Oakleigh, το οποίο πραγματοποιήθηκε με την υποστήριξη της Πολιτειακής Κυβέρνησης της Βικτώριας και το οποίο συνέπεσε με την 60ή επέτειο της ίδρυσης της Ελληνορθόδοξης Κοινότητας Oakleigh και Περιχώρων και την 40ή επέτειο της ίδρυσης του Oakleigh Grammar.

Στην εκδήλωση, μεταξύ άλλων, παρευρέθηκαν ο Αρχιεπίσκοπος Αυστραλίας κ. Μακάριος, η oμοσπονδιακή υπουργός Εσωτερικών, κα Clare Ellen O’Neil, ο πολιτειακός υπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων και Δημιουργικών Βιομηχανιών, κ. Steve Dimopoulos, ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη κ. Εμμανουήλ Κακαβελάκης κ.ά.

Ο διευθυντής του Oakleigh Grammar, κ. Mark Robertson, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την Πολιτειακή Κυβέρνηση για τη γενναιόδωρη συνεισφορά του ποσού των 1,5 εκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία διατέθηκαν για την κατασκευή του Κέντρου Ακαδημαϊκής Αριστείας Ν. Π. Νικολακάκη.

Ο κ. Steve Dimopoulos αναφέρθηκε στη σημασία της εκπαίδευσης και εξήρε τις εξαιρετικές εγκαταστάσεις και τις ακαδημαϊκές προσφορές του Oakleigh Grammar, συγχαίροντας το σχολείο για τα εξαιρετικά επιτεύγματά του.

Ο βασικός χορηγός του κέντρου, κ. John Nikolakakis, αναφέρθηκε στη σημαντική απόφαση της οικογένειάς του να χρηματοδοτήσει το Κέντρο Ακαδημαϊκής Αριστείας Ν. Π. Νικολακάκη, με σκοπό να τιμήσει τους γονείς του Nick και Poly, οι οποίοι αποτέλεσαν εμβληματικές προσωπικότητες τόσο για την οικογένεια όσο και για την κοινότητά τους.

Μέσω αυτής της χορηγίας, ελπίζει ότι θα συμβάλει στην παροχή της υποδομής και της υποστήριξης που χρειάζονται οι μαθητές του Oakleigh Grammar, για να αντιμετωπίσουν τις προκλήσεις που πρόκειται να αντιμετωπίσουν αργότερα στη ζωή τους.

«Οι γονείς μας ήταν ισχυροί υποστηρικτές της κοινότητας και του σχολείου Oakleigh και πάντα τόνιζαν τη σημασία της καλής εκπαίδευσης», δήλωσε ο κ. Nikolakakis.

Στη συνέχεια, ο πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Oakleigh Grammar, Chris Damatopoulos, εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του προς την κοινότητα, λέγοντας ότι η εκδήλωση λειτούργησε ως ένα μέσο ανταπόδοσης για όλη την υποστήριξη που έχει εισπράξει από την ευρύτερη κοινότητα όλα αυτά τα χρόνια.

Πριν από την έναρξη των εορταστικών εκδηλώσεων πραγματοποιήθηκε Κυριακάτικη λειτουργία στον ιερό ναό Αγίων Αναργύρων, υπό την παρουσία του Αρχιεπισκόπου κ. Μακαρίου, ως ένδειξη ευγνωμοσύνης για το Oakleigh Grammar και την ευρύτερη κοινότητα.

Σε ανακοίνωσή του, το Oakleigh Grammar ανέφερε ότι είναι ένα «εξαιρετικό συνεκπαιδευτικό ίδρυμα που παρέχει μια απαράμιλλη μαθησιακή εμπειρία από την πρώιμη εκπαίδευση μέχρι το 12ο έτος», τηρώντας τη δέσμευσή του «να δημιουργεί ανθεκτικούς μαθητές που μαθαίνουν δια βίου και υπεύθυνους παγκόσμιους πολίτες, ενδυναμώνοντας τα νεαρά μυαλά και τοποθετώντας τους μαθητές στο επίκεντρο».

Πηγή: Νέος Κόσμος

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More