Σάββατο, 11 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσανατολικό: Παλαιστίνιος και ο μικρός γιός του τραυματίζονται σοβαρά από ισραηλινά πυρά στη Δυτική Όχθη

Παλαιστίνιος και ο μικρός γιός του, ηλικίας τριών ετών, τραυματίστηκαν σοβαρά από τις σφαίρες των ισραηλινών δυνάμεων, στο χωριό Nabi Saleh, βορειοδυτικά της Ραμάλα, στην κατεχόμενη Δυτική Όχθη.

Ο επικεφαλής του συμβουλίου του χωριού, Nabi Saleh Naji al-Tamimi, εξήγησε ότι το τραυματισμένο παιδί και ο πατέρας του μεταφέρθηκαν στην είσοδο του οικισμού “Neve Tzuf”, απ΄όπου με ελικόπτερο το παιδί διακομίστηκε σε νοσοκομείο του Ισραήλ και ο πατέρας του σε νοσοκομείο της Ραμάλα.

Σύμφωνα με τον Al-Tamimi, οι ισραηλινές δυνάμεις συνεχίζουν να κλείνουν τη σιδερένια πύλη που έστησαν στην είσοδο του χωριού από τις βραδινές ώρες, ενώ συνεχίζουν να εισβάλλουν σε πολλές γειτονιές και να πυροβολούν πολίτες.

Σύμφωνα με πληροφορίες από παλαιστινιακές πηγές, πατέρας και γιος βρίσκονταν καθισμένοι μέσα σε αυτοκίνητο όταν δέχθηκαν πυρά. Ο στρατός του Ισραήλ επιβεβαίωσε μόνο ότι ακούστηκαν πυρά κοντά σε στρατιωτικό φυλάκιο, αλλά χωρίς να υπεισέλθει σε λεπτομέρειες. Δεν κατέστησε σαφές ποιος τραυμάτισε τον Παλαιστίνιο και το παιδί του.

Αργότερα, ξέσπασαν συγκρούσεις νεαρών ανδρών και των δυνάμεων κατοχής στην είσοδο του χωριού, κατά τις οποίες οι στρατιώτες του ισραηλινού στρατού εκτόξευσαν σφαίρες, δηλητηριώδη αέρια και ηχητικές βόμβες, οι οποίες οδήγησαν στον τραυματισμό ενός νεαρού άνδρα από μεταλλικές σφαίρες επικαλυμμένες με καουτσούκ.

Η ισραηλινοπαλαιστινιακή σύγκρουση διανύει περίοδο κλιμάκωσης της βίας. Από την αρχή της χρονιάς τουλάχιστον 153 Παλαιστίνιοι, 20 Ισραηλινοί, μια Ουκρανή κι ένας Ιταλός έχουν σκοτωθεί στο πλαίσιο της σύρραξης, με βάση ανακοινώσεις των δύο πλευρών.

Μετάφραση: Ουαλίντ Ελίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More