Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσολάβηση του ΟΗΕ για κατάπαυση του πυρός στην Υεμένη, ζήτησε η Αν. Μπέρμποκ

Η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας Ανναλένα Μπέρμποκ δήλωσε την Τρίτη (16/5), ότι για την  κατάπαυση του πυρός στη σπαρασσόμενη από τον πόλεμο Υεμένη πρέπει να μεσολαβήσουν τα Ηνωμένα Έθνη.

“Αυτό θα ήταν απαραίτητο για να δημιουργηθεί μια διαρκής ειρήνη”, δήλωσε η Μπέρμποκ μετά από συνάντηση που είχε με τον ομόλογο της στην Υεμένη, Αχμέντ μπιν Μουμπάρακ στη Τζέντα.

Επίσης είπε, «Για να επιτευχθεί αυτό, πρέπει να συμβάλλουν όλες η πλευρές», προσθέτοντας ότι είναι απαραίτητο να στηρίξουν τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ για την Υεμένη, Χανς Γκρούντμπεργκ.

Η κυρία Μπέρμποκ συναντήθηκε επίσης με τον συντονιστή του ΟΗΕ για την Υεμένη Ντέιβιντ Γκρέσλι για να συζητήσουν σχετικά με την ανθρωπιστική καταστροφή στη φτωχότερη χώρα του αραβικού κόσμου μετά από οκτώ χρόνια εμφυλίου πολέμου.

Η γερμανική κυβέρνηση εκτιμά ότι το 67% του πληθυσμού της Υεμένης έχει ανάγκη από βοήθεια, ο πληθυσμός της οποίας ανέρχεται σε 21 εκατομμύρια κατοίκους, συμπεριλαμβανομένων περίπου 11 εκατομμυρίων παιδιών.

«Κάθε βράδυ, στην Υεμένη, περίπου 400.000 παιδιά πέφτουν για ύπνο πεινασμένα. Αυτή είναι μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις στον κόσμο», πρόσθεσε η υπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας.

Η ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ Σαουδάραβων και Ιρανών τον Μάρτιο ενίσχυσε τις πιθανότητες για ειρήνη στην Υεμένη.

Η Σαουδική Αραβία αναζητά διέξοδο από τον δαπανηρό πόλεμο, από τον οποίο  σύμφωνα με τον ΟΗΕ έχουν χάσει την ζωή τους τουλάχιστον 377.000 ανθρώπους.

Πηγή: ATSH-DPA

Μετάφραση: Σταυρούλα  Ευαγγέλου

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More