Δευτέρα, 17 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μεσσηνία: Συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα Διάλογος και Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές

Με σύνθημα “Στο μέλλον καλύτερα και χωρίς αποκλεισμούς”, συνεχίζεται το πιλοτικό πρόγραμμα Διάλογος και Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές σε 4 κοινότητες της Μεσσηνίας. Στόχος του προγράμματος είναι η ενδυνάμωση και ανθεκτικότητα των κοινοτήτων στις δασικές πυρκαγιές.

Οι εκδηλώσεις σε Αρχαία Μεσσήνη & Μαγγανιακό θα πραγματοποιηθούν:
το Σάββατο 18 Μαΐου, 14:00 στο Σχολείο της Αρχαίας Μεσσήνης
και Κυριακή 19 Μαΐου, 16:00 στην Κεντρική Πλατεία του Μαγγανιακού.

Οι κοινότητες αυτές έχουν πραγματοποιήσει αυτό-αξιολόγηση και σχεδιασμό, εντοπίζοντας τα δυνατά και τρωτά σημεία τους, και συνέταξαν έναν κατάλογο επιθυμητών δράσεων και μέτρων.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν: Εκπαίδευση από την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας: Πρακτικές οδηγίες για την αντιμετώπιση πυρκαγιών στο σπίτι, στον κήπο και στο χωράφι.
Εκκίνηση Διαδικασίας Διαβούλευσης: Συμμετοχή στη διαδικασία διαβούλευσης για το σχέδιο μείωσης του κινδύνου καταστροφών με βάση την κοινότητα (CBDRR).

Οι εκδηλώσεις σε Κορομηλιά & Τρίκορφο θα πραγματοποιηθούν:
το Σάββατο 18 Μαΐου, 19:00 στο Σχολείο της Κορομηλιάς
και Κυριακή 19 Μαΐου, 18:30 στην Κεντρική Πλατεία του Τρίκορφου.

Στις κοινότητες αυτές έχουν καταγραφεί και αναλυθεί οι εμπειρίες των ανθρώπων και οι πεποιθήσεις τους για τις δασικές πυρκαγιές, έχουν συγκεντρωθεί κρίσιμες πληροφορίες και πραγματοποιήθηκαν επιτόπιες αυτοψίες.

Οι εκδηλώσεις περιλαμβάνουν:
Εκπαίδευση από την Κουκουβά – Κοινωνική Συνεταιριστική Επιχείρηση και την Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας: Διαχείριση κινδύνου σε δασικές πυρκαγιές – πρόληψη, ετοιμότητα, αντιμετώπιση και
αποκατάσταση.
Συμμετοχικός Σχεδιασμός: Ανάπτυξη σχεδίου μείωσης του κινδύνου καταστροφών με βάση την κοινότητα (CBDRR).

Λίγα λόγια για το πρόγραμμα:
Το πρόγραμμα χρηματοδοτείται από το ερευνητικό πρόγραμμα Accting (AdvanCing behavioural Change Through an INclusive Green deal) και υλοποιείται με τη συνεργασία των φορέων Dock – Συνεργατικός Χώρος Κοινωνικής Αλληλέγγυας Οικονομίας, Νόστος Κοιν.Σ.Επ, Κουκουβά Κοιν.Σ.Επ.και Ομάδα Αντιμετώπισης Καταστροφών Μεσσηνίας.

Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα και τις εκδηλώσεις θα βρείτε σε: https://dock-sse.org/project/empowering-local-communities, https://www.facebook.com/dialogueandaction, [email protected]

Πιλοτικό πρόγραμμα Διάλογος και Δράση απέναντι στις Πυρκαγιές σε 4 κοινότητες της Μεσσηνίας

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More