Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με επιτυχία η διοργάνωση εξειδικευμένου συνεδρίου από το Νατοϊκό Στρατηγείο Θεσσαλονίκης

Η ασφάλεια των δημοσιογράφων σε περιοχές πολεμικών συγκρούσεων («Journalists’ safety in war zone») ήταν το θέμα του εξειδικευμένου συνεδρίου που διοργάνωσε με επιτυχία το Νατοϊκό Στρατηγείο της Θεσσαλονίκης.

Το Συνέδριο διεξήχθη την Τρίτη 30 και Τετάρτη 31 Ιανουαρίου 2024 στην έδρα του NRDC-GR στο Γ’ Σώμα Στρατού στη Θεσσαλονίκη.

Στόχος του συνεδρίου ήταν να φέρει σε επαφή στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων, που συμμετέχουν στη λήψη αποφάσεων και την υλοποίησή τους στο επιχειρησιακό επίπεδο, κατά τη διαχείριση κρίσεων ή διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων με εμπειρογνώμονες, ειδικούς, ακαδημαϊκούς και δημοσιογράφους, ώστε να διαμορφωθεί μια πλατφόρμα διαλόγου και ανταλλαγής απόψεων για το θέμα της ασφάλειας των δημοσιογράφων και των επαγγελματιών των ΜΜΕ κατά τη διαχείριση κρίσεων ή τη διεξαγωγή πολεμικών επιχειρήσεων. Εξετάσθηκαν επίσης οι νομικές δεσμεύσεις και υποχρεώσεις των εμπλεκομένων σε τέτοιες επιχειρήσεις.

Τέλος, επιδίωξη του Συνεδρίου ήταν να κατανοήσουν τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων τον τρόπο λειτουργίας των ΜΜΕ, αλλά και του ρόλου που διαδραματίζουν σε περίοδο κρίσεων ή διεξαγωγής πολεμικών επιχειρήσεων.

Στο συνέδριο μίλησαν, μεταξύ άλλων, ο πολιτικός επιστήμονας – Διεθνολόγος και πρώην Γ. Διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ του Υπουργείου Άμυνας, Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος, η δρ. Αικατερίνη Μάντζου, εκ μέρους της Γενικής Γραμματείας Επικοινωνίας και Ενημέρωσης και ο αναπληρωτής Καθηγητής του τμήματος Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ Νίκος Παναγιώτου.

Ομιλητές στο συνέδριο ήταν και οι δημοσιογράφοι της ΕΡΤ3 Νίκος Λαδιανός και Έλενα Αποστολίδου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More