Πέμπτη, 2 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με τιμές η Κομοτηνή αποχαιρέτησε τη θαυματουργή εικόνα της Παναγίας ¨Αξιον Εστί

Υπό την σκέπη της θαυματουργού εικόνας της Παναγίας “Αξιον Εστί” και με την παρουσία του Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμου πραγματοποιήθηκε ο επίσημος αγιασμός για την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς στην Κομοτηνή.

Για πρώτη φορά ο αγιασμός τελέστηκε στον αύλειο χώρο του ιερού Καθεδρικού Ναού Ευαγγελισμού της Θεοτόκου παρουσία όλης της πολιτικής ηγεσίας της περιοχής , του περιφερειάρχη ΑΜΘ Χρήστου Μέτιου, του δημάρχου Κομοτηνής Γιάννη Γκαράνη , του δ/ντη της αστυνομικής δ/νσης Ν.Ροδόπης, του στρατού, της πυροσβεστικής, της αναπληρώτριας δ/ντριας εκπαίδευσης ΑΜΘ Μαίρης Κοσμίδου αντιπροσωπείας μαθητών από διάφορα σχολεία ,που ήρθαν με τις σημαίες τους στην Καθεδρικό ναό, εκπαιδευτικών και γονιών.

Απευθυνόμενος στους μαθητές και στους γονείς τους ο Αρχιεπίσκοπος τόνισε ότι “πρεπει να λαμβάνουν κατά τη διάρκεια της μαθητικής τους ζωής δύο “Σοφίες” Τη Σοφία που παίρνει ο μαθητής από την εκπαίδευση αλλά και την σοφία της Πίστεως. Από την πλευρά του ο Πανοσιολογιότατος Πρωτεπιστάτης του Αγίου Όρους Χριστόφορος Ιβηρίτης μίλησε στα παιδιά για τον Κοσμά τον Αιτωλό ενώ παραλληλία ευχαρίστησε τον Μητροπολίτη Μαρώνειας και Κομοτηνής κκ Παντελεήμωνα και τους θρακιώτες για τη θερμή υποδοχή που έκαναν στην Παναγία “Αξιον Εστί”.

Εντωμεταξύ μαθητές χάρισαν στον αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος Ιερώνυμο βιβλία από εργασίες τους καθώς και έναν μεγάλο πίνακα που ζωγράφισαν τα ίδια με στιγμές από την επανάσταση του 1821 και τη Φιλική Εταιρεία. Ο Πρωτεπιστάτης του Αγ. Ορους Χριστόφορος Ιβηρίτης χάρισε στον Αρχιεπίσκοπο μια εικόνα αντίγραφο της Παναγίας “Αξιον Εστί” όπως επίσης και στον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαρωνείας και Κομοτηνής. Αμέσως μετά η εικόνα της Παναγίας αναχώρησε με λεωφορείο μαζί με τον Αρχιεπίσκοπο για τον Άγιον Όρος περνώντας ανάμεσα από μαθητές και τις σημαίες τους.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More