Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Με το «βλέμμα» στις φονικές πλημμύρες άνοιξε τις πύλες της η φετινή 87η ΔΕΘ-Κινητοποιήσεις από συνδικάτα και συλλογικότητες

Με το βλέμμα στραμμένο στις καταστροφικές πλημμύρες στη Θεσσαλία, και προσαρμόζοντας τη λειτουργία της στα νέα δεδομένα, η 87η Διεθνής έκθεση Θεσσαλονίκης άνοιξε το πρωί του Σαββάτου (9/09) τις πύλες της με τη συμμετοχή 1500 εκθετών και τιμώμενη χώρα τη Βουλγαρία.

Δεν θα πραγματοποιηθεί επίσημη τελετή εγκαινίων, ούτε οι προγραμματισμένες για το Σαββατοκύριακο καλλιτεχνικές εκδηλώσεις, ενώ σε ανάλογο κλίμα έγινε η έναρξη λειτουργίας του περιπτέρου της Βουλγαρίας, που είναι η τιμώμενη χώρα.

Όπως σημείωσαν οι παριστάμενοι υπουργοί από τις δύο χώρες, η συνεργασία στη μεταφορά και αποθήκευση φυσικού αερίου, στην καινοτομία, στις νέες τεχνολογίες είναι τομείς όπου επεκτείνονται οι ήδη στενές διμερείς σχέσεις, ενώ πρόκληση για το μέλλον είναι η αύξηση των συνοριακών συνδέσεων.

Η εικόνα είναι αρκετά διαφοροποιημένη σε σχέση με τις προηγούμενες χρονιές και δειλά δειλά ο κόσμος επισκέπτεται τα περίπτερα στα οποία φιλοξενούνται ενδιαφέροντα εκθέματα. Φοιτητές σε σταντ των πανεπιστημίων παρουσιάζουν τα projects τους και τη δουλειά τους, όπως το Phoenix, το μη επανδρωμένο αεροσκάφος, που μπορεί να ανιχνεύει δασικές πυρκαγιές σε πρώιμο στάδιο και να στέλνει σε πραγματικό χρόνο αεροφωτογραφίες στις αρμόδιες αρχές. Το ανέπτυξε η φοιτητική ομάδα αεροδιαστημικής του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και παρουσιάζεται στην 87η ΔΕΘ, στο εκθεσιακό αφιέρωμα Akademia, στο περίπτερο 14. Παράλληλα πλήθος επιχειρήσεων παρουσιάζουν τις καινοτομίες τους.

Το ωράριο της Έκθεσης θα είναι 10:00 το πρωί με 10:00 το βράδυ τα Σαββατοκύριακα και 16.00 το απόγευμα με 10.00 το βράδυ τις καθημερινές.

Εν μέσω κινητοποιήσεων ανοίγει τις πύλες της η 87η ΔΕΘ

Σε κλοιό κινητοποιήσεων από το απόγευμα το κέντρο της Θεσσαλονίκης. Τρία τα σημεία των συγκεντρώσεων από εργατικά συνδικάτα, συλλογικότητες και κινήματα σε Άγαλμα Βενιζέλου, Πλατεία ΧΑΝΘ και Καμάρα. Λόγω των μέτρων αναμένεται να υπάρξουν εκτροπές στα δρομολόγια των λεωφορείων, ενώ ισχυρά είναι τα μέτρα ασφαλείας από την αστυνομία. Τους αστυνομικούς του Ν. Θεσσαλονίκης συνδράμουν συνάδελφοί τους από τους όμορους νομούς.

Ρεπορτάζ: Νίκος Πιτσιακίδης – Σταύρος Πανούσης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More