Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μηνυτήρια αναφορά από την παράταξη “Ορίζοντες Ηπείρου” – Η “Αριστερή Παρέμβαση” κάνει λόγο για «έγκλημα του Λούρου»

Μηνυτήρια αναφορά κατέθεσε χθες στον αρμόδιο εισαγγελέα η παράταξη “Ορίζοντες Ηπείρου”, χαρακτηρίζοντας από την πρώτη στιγμή «περιβαλλοντικό έγκλημα» το πρόσφατο συμβάν με τα νεκρά ψάρια στον ποταμό Λούρο.

Ο επικεφαλής της παράταξης, Σπύρος Ριζόπουλος, αμέσως μετά, επέμεινε ότι η απόδοση ευθυνών στην ανομβρία εκ μέρους του Περιφερειάρχη είναι μια πολιτική προσπάθεια συγκάλυψης ευθυνών η οποία όμως δεν έχει καμία βάση. «Δεν μου είναι ευχάριστο αυτό που έκανα σήμερα. Η πολιτική δεν πρέπει να διεξάγεται στα δικαστήρια, αλλά το τελευταίο που επιθυμώ για μια τέτοια τεράστια ζημιά είναι να μπουν στο κάδρο της συγκάλυψης», υπογράμμισε, υπενθυμίζοντας πως για τον ίδιο λόγο προσέφυγε και στην Αποκεντρωμένη Διοίκηση για το σκάνδαλο των φωτοβολταϊκών.

Στο μεταξύ σφοδρή επίθεση στην περιφερειακή αρχή εξαπέλυσε η παράταξη “Αριστερή Παρέμβαση” για το «έγκλημα του ποταμού Λούρου».

«Εξαφανίστηκε μεγάλο κομμάτι. Αντίστοιχες είναι οι εικόνες και στ’ άλλα ποτάμια. Όπως κι η διαπίστωση ότι χτυπιούνται και αδυνατίζουν τα βάθρα απ’ τα γεφύρια μας. Οι καταρρεύσεις των τελευταίων χρόνων τείνουν να πάρουν τη μορφή επιδημίας με τη συχνότητά τους», υπογραμμίζει ο επικεφαλής της παράταξης, Ζώης Γαλατάς.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More