Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης : Η Ηλεία προχωρά πιο δυνατά με σχέδιο και αναπτυξιακές παρεμβάσεις

Η Ηλεία προχωρά με σχέδιο πιο δυνατά και την επόμενη τετραετία με δρομολογημένες παρεμβάσεις αναπτυξιακής εξέλιξης, που θα βοηθήσουν ουσιαστικά τον τόπο και τους πολίτες του.

Σε αυτό το πλαίσιο έγινε η συνάντηση του Ηλείου βουλευτή Ανδρέα Νικολακόπουλου με τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, προκειμένου να συζητηθούν εφ΄ όλης της ύλης τα βασικά θέματα του Νομού  και να κατατεθούν από τον πρώτο περαιτέρω προτάσεις για την δυναμική που μπορεί να αποκτήσει η περιοχή.

Στην συνάντηση εκφράστηκε αρχικώς η ικανοποίηση που επικρατεί, γιατί σήμερα στην Ηλεία υλοποιείται ένα από τα μεγαλύτερα έργα της χώρας και μάλιστα μετά από προσωπική παρέμβαση του ίδιου του Πρωθυπουργού, που υποσχέθηκε την επίλυση προβλημάτων και την έναρξη κατασκευής του και έτσι πραγματικά έγινε.

Ο αυτοκινητόδρομος Πατρών – Πύργου είναι έργο ιδιαίτερης σημασίας και βαρύτητας και η μέχρι τώρα πορεία εκτέλεσής του όχι μόνο είναι στην βάση του χρονοδιαγράμματος αλλά ξεπερνά και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις, καθώς συνεχίζεται με πολύ γρήγορους ρυθμούς.

Κατά τυην διάρκεια της συνάντησης έγινε συζήτηση και για άλλα μεγάλα έργα που είναι ήδη στην κυβερνητική «ατζέντα» όπως, η επαναφορά του τρένου και η λειτουργία του σιδηροδρόμου, η αξιοποίηση των λιμανιών, η χωροταξική διευθέτηση και το Ειδικό Πολεοδομικό Σχέδιο με την ανάπτυξη του παραλιακού μετώπου, που ως γνωστόν χρηματοδοτείται από το Ταμείο Ανάκαμψης με τις διαδικασίες να είναι σε εξέλιξη για τον ανάδοχο του έργου κλπ.

Σύνταξη: Χρίστος Πλευριάς

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More