Δευτέρα, 13 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μητσοτάκης: «Όχι άσφαιρες ψήφοι δήθεν διαμαρτυρίας, οι αντίπαλοί μας είναι αδίστακτοι»

Στον απόηχο της παρουσίασης του κυβερνητικού προγράμματος της Νέας Δημοκρατίας, ο πρωθυπουργός παίρνει και πάλι το δρόμο των ανά την περιφέρεια περιοδειών και θέτει, με έμφαση, τα διλήμματα της 21ης Μαΐου.
 
«Όχι άσφαιρες ψήφοι δήθεν διαμαρτυρίας. Οι αντίπαλοι μας είναι αδίστακτοι δεν πιστεύω τίποτα από όσα λένε. Άλλά είπαν και αλλά έκαναν στο δημοψήφισμα της κωλοτούμπας. Δεν εμπιστεύομαι μια πολιτική φιγούρα που θέλει και πάλι να ανατινάξει τις τράπεζες και να αντικαταστήσει τις καταθέσεις των πολιτών με τυπωμένα κουπόνια […] Απέναντι μας έχουμε ένα χάος, τερατογένεση. Κυβέρνηση ανοχής… Αυτό δεν είναι ανοχή αλλά ενοχή. Χρειαζόμαστε τέτοια πολιτική αστάθεια στον τόπο; Όχι!» επεσήμανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.
 
Ο πρωθυπουργός περιόδευσε στην Ελευθερούπολη, τη Χρυσούπολη, την Καβάλα και την Ξάνθη. Περπάτησε στους κεντρικούς δρόμους και συνομίλησε με πολίτες και καταστηματάρχες.
 
Τα «γαλάζια» ανοίγματα, σε ειδικά κοινά, αποτελούν ένα από τα «κλειδιά» της προεκλογικής εκστρατείας. 
 
«Απευθύνομαι ειδικά και στα νέα παιδιά. Βλέπω και αρκετούς νέους ανάμεσά μας. Τα παιδιά τα οποία θα ψηφίσουν για πρώτη φορά […] Να σκεφτείτε λίγο, ποιο είναι το κόμμα το οποίο μπορεί να σας εξασφαλίσει καλύτερη εκπαίδευση, καλύτερη κατάρτιση, καλύτερες δουλειές, την επόμενη μέρα σπίτι. Εμείς είμαστε αυτοί που δρομολογήσαμε το πρόγραμμα «Σπίτι μου», για τους νέους από 25 έως 39 ετών […] Να αφήσουν στην άκρη τους λαϊκισμούς, τις τοξικότητες, τις αντιπαραθέσεις. Ξέρετε, διχάζουν και επενδύουν στην πόλωση αυτοί οι οποίοι ντρέπονται για το παρελθόν τους και δεν έχουν να πουν τίποτα απολύτως για το δικό σας μέλλον», τόνισε ο πρόεδρος της ΝΔ.
 
Στο πλαίσιο της περιοδείας του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης επισκέφθηκε τα Θερμοκήπια Θράκης και βιομηχανικό συγκρότημα παραγωγής μπαταριών και ανάπτυξης τεχνολογιών αποθήκευσης ενέργειας. Είχε μάλιστα την ευκαιρία να συνομιλήσει με εργαζόμενους, πολλοί εκ των οποίων επέστρεψαν στην Ελλάδα από το εξωτερικό λόγω της εργασιακής ευκαιρίας που βρήκαν.
 
Επόμενοι σταθμοί των περιοδειών του πρωθυπουργού θα είναι το Σάββατο η Άμφισσα, η Ναύπακτος, το Μεσολόγγι και το Αγρίνιο.

Ρεπορτάζ: Δημήτρης Γκάτσιος

Αύριο τα ψηφοδέλτια επικρατείας της ΝΔ

Αποκαλυπτήρια αύριο το πρωί στις 10.30 για το ψηφοδέλτιο επικρατείας της ΝΔ με τον πρωθυπουργό να ανακοινώνει τα 15 ονόματα που θα το στελεχώσουν. Όπως έχει δηλώσει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, σε αυτό θα υπάρχουν πρόσωπα – έκπληξη, αυξημένη παρουσία γυναικών, εκ των οποίων 3 σε εκλόγιμες θέσεις, ενώ δεν θα είναι στη λογική των διάσημων προσώπων.

Θα πρόκειται δηλαδή για πρόσωπα χαμηλού προφίλ με δράση στο αντικείμενο τους, επιλογές ωστόσο υψηλού συμβολισμού. Σημαντική όμως θα είναι και η παρουσία των νέων, δεδομένου ότι ο πρωθυπουργός ρίχνει το βάρος στη νέα γενιά με ένα προεκλογικό πρόγραμμα που βασικό άξονα έχει τις πολιτικές στήριξης των νέων. 

Σύμφωνα με πληροφορίες σε εκλόγιμη θέση θα είναι η Ειρήνη Αγαπηδάκη, γενική γραμματέας δημόσιας υγείας, ο Θεόδωρος Σκυλακάκης, ο Χρήστος Στυλιανίδης, ενώ ο τέως γενικός διευθυντής της ΝΔ επί Κωνσταντίνου Μητσοτάκη, ένα πρόσωπο που οργάνωσε το κόμμα σε δύσκολα χρόνια – κοινής αποδοχής – Αντώνης Σγαρδέλης θα βρίσκεται στην τελευταία τιμητική θέση του ψηφοδελτίου Επικρατείας.

Αποστολή Καβάλα-Ξάνθη: Γεωργία Σκιτζή

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More