Παρασκευή, 26 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μια χριστουγεννιάτικη αγκαλιά για παιδιά με φιλοζωικό μήνυμα

Με μια συμβολική κίνηση, η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς απέδειξε πως μια ζεστή αγκαλιά χωράει εξίσου την φροντίδα για τα ευάλωτα παιδιά, τους ευάλωτους ανθρώπους και τα ευάλωτα ζώα, αρκεί να υπάρχει αγάπη.

«Με γνώμονα την ευαισθητοποίηση και την ανάπτυξη της φιλοζωίας στο κοινωνικό σύνολο και ενόψει της εορτής των Χριστουγέννων διοργανώσαμε αυτή τη δράση με κύριο σκοπό να προσφέρουμε χαμόγελα στα πρόσωπα των παιδιών που πάσχουν από κάποια νεοπλασματική νόσο, αυτές τις γιορτινές μέρες» λέει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η ειδική γραμματέας του υπουργείου Εσωτερικών, Μάρσα Δημοπούλου. Με την συνδρομή των εκδοτικών οίκων Κάθεξις, Καλειδοσκόποιο, Καστανιώτης, Κόκκινη Κλωστή Δεμένη, Λιβάνης, Παρισιανού, Printa/Ροές, Susaeta, Sunart και Ψυχογιός, η κ. Δημοπούλου και η ομάδα της συνέλλεξαν βιβλία με περιεχόμενο που περιλαμβάνει θετικά μηνύματα για τα ζώα προκείμενου να προσφέρουν ακόμα ένα δώρο στα παιδιά που χρειάζονται λίγη τρυφερότητα παραπάνω.

«Ο μη κερδοσκοπικός οργανισμός Win Cancer, με τον οποίο συνεργαστήκαμε, έχει ως βασικό σκοπό να δώσει αισιοδοξία και να βοηθήσει στην εξωστρέφεια των ασθενών με καρκίνο και των οικείων τους. Αποφασίσαμε ότι αυτή είναι μια προσπάθεια που μας ενώνει και έτσι επιλέξαμε να δωρίσουμε παιδικά βιβλία με περιεχόμενο που αφορά τα ζώα. Τα βιβλία που συγκεντρώνουμε θα γεμίσουν τις βιβλιοθήκες της παιδοογκολογικής κλινικής “Ελπίδα” και τα σπίτια της “ΦΛΟΓΑΣ-Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια” και ελπίζουμε ότι θα δώσουν δύναμη και χαρά στα μικρά παιδιά που θα τα διαβάσουν» σημειώνει η κα Δημοπούλου.

Στην πρώτη φάση της δράσης, ήδη παραδόθηκαν τα βιβλία στο ογκολογικό νοσοκομείο παίδων Ελπίδα-Αγίας Σοφίας στην υπεύθυνη τομεάρχη κα Παπασαραντοπούλου, για την υγειονομική ασφάλεια των παιδιών στα οποία τελικά θα φτάσουν τα βιβλία. Στις 15 Φεβρουαρίου, που είναι η καθιερωμένη Παγκόσμια Ημέρα κατά του Παιδικού Καρκίνου, θα παραδοθούν τα βιβλία στα σπίτια της «ΦΛΟΓΑΣ-Σύλλογος Γονέων Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια».

Στόχος της Ειδικής Γραμματείας για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς είναι η συγκεκριμένη δράση να μην αποτελέσει μια μεμονωμένη πρωτοβουλιών αλλά την αρχή μιας σειράς κοινωνικών ενεργειών που θα συνδυάζει κάθε περίσταση με το μήνυμα της φιλοζωίας, αφού τα ζώα συντροφιάς είναι οι τετράποδοι σύντροφοι του ανθρώπου που ακριβώς βρίσκονται δίπλα του ό,τι και αν συμβαίνει.

Όπως αναφέρει η ειδική γραμματέας, η ανταπόκριση των εκδοτικών οίκων που εκδίδουν παιδικά βιβλία ήταν άμεση «οπότε συλλέξαμε πληθώρα τίτλων βιβλίων από πολλούς συγγραφείς». «Με ευχές για υγεία και αρμονία στην ψυχή κάθε ανθρώπου, δεσμευόμαστε ότι η Ειδική Γραμματεία για την Προστασία των Ζώων Συντροφιάς θα συνεχίσει με όλες της τις δυνάμεις, ώστε η επόμενη χρονιά να είναι καλύτερη και για τους τετράποδους φίλους μας» καταλήγει η κα Δημοπούλου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More