Τετάρτη, 22 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μισό αιώνα κυκλοφορίας συμπλήρωσε το λογοτεχνικό περιοδικό “Αντίποδες”

Το δίγλωσσο πολιτιστικό περιοδικό “Αντίποδες” συμπλήρωσε 50 χρόνια κυκλοφορίας, και όπως είπε η πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου, κα. Καίτη Αλεξοπούλου, στη “Φωνή της Ελλάδας“, το 69ο τεύχος είναι αφιερωμένο στους φιλέλληνες, για την αφοσίωσή τους στην Ελλάδα.

Ήταν το 2069 που δημιουργήθηκε ο ΕλληνοΑυστραλιανός Πολιτιστικός Σύνδεσμος στη Μελβούρνη της Αυστραλίας και το 1974, κυκλοφόρησε το πρώτο τεύχος του λογοτεχνικού περιοδικού “Αντίποδες”. Η κα. Αλεξοπούλου, συνομιλώντας με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, εξιστόρησε μάλιστα την ιστορία του φιλέλληνα Michael Winters που φιλοτέχνησε το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του περιοδικού, το οποίο συνεχίζει αδιαλείπτως την κυκλοφορία του. Ένας φιλέλληνας που αποφάσισε να γνωρίσει την Ελλάδα από κοντά και με το γνωστό καράβι “Πατρίς” πήγε στην Ελλάδα, από την Αυστραλία και διέμεινε για αρκετά χρόνια στην Ελλάδα αλλά και στη Λέρο από την οποία μαγεύτηκε. Αντίστοιχα, το εξώφυλλο του επετειακού τεύχους “Αντίποδες” διακοσμεί φωτογραφία της βραβευμένης ομογενούς φωτογράφου Έφης Αλεξάκη,

Σημειώνεται ότι, για την επέτειο των 50 χρόνων πραγματοποιήθηκε εκδήλωση στην αίθουσα του Παναρκαδικού Συλλόγου Αυστραλίας, προχθές Κυριακή 22 Οκτωβρίου, όπου μίλησε ο Michael Winters, η κα. Αλεξοπούλου, ενώ την παρουσίαση του επετειακού τεύχους έκανε ο David Hill, πρώην πρόεδρος της Αυστραλιανής Ραδιοτηλεοπτικής Εταιρείας (ABC), ιδρυτής και πρώην πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης για την Επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα και πολυγραφότατος συγγραφέας.

Τέλος, η πρόεδρος του Ελληνοαυστραλιανού Πολιτιστικού Συνδέσμου αναφέρθηκε στην έκθεση “Antipodean Pallete” που αποτελεί βασική δράση του Συνδέσμου και πραγματοποιείται κάθε χρόνο με έργα εικαστικών Ελλήνων και Αυστραλών πολιτών ελληνικής καταγωγής.

Ακούστε όλη τη συνέντευξη της κας. Αλεξοπούλου εδώ

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας
Φωτογραφία: neoskosmos.com

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More