Δευτέρα, 20 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μουσείο Νέων Ελλήνων Συνθετών θέλει να ιδρύσει στην Ξάνθη η διεθνούς φήμης υψίφωνος, Σόνια Θεοδωρίδου

Μουσείο Νέων Ελλήνων Συνθετών θέλει να ιδρύσει στην Ξάνθη η διεθνούς φήμης υψίφωνος, Σόνια Θεοδωρίδου, όπως αποκάλυψε η ίδια στην ΕΡΤ.

«Έχω μια τεράστια συλλογή από παρτιτούρες, ποιήματα, αντικείμενα, των μεγάλων Ελλήνων Συνθετών, Μάνο Χατδιδάκι, Μίκη Θεοδωράκη, από το Δήμο Μούτση,κ.α.. Αυτά θέλω να τα διαθέσω στη Θράκη απ’ όπου έλκω την καταγωγή μου και συγκεκριμένα στην Ξάνθη, όπου το μεγάλο μου όνειρο είναι να ιδρυθεί και να λειτουργήσει ένα Μουσείο Νέων Ελλήνων Συνθετών, που δεν θα υπάρχει αλλού στην Ελλάδα, παρά μόνο εδώ», τόνισε η κ. Θεοδωρίδου.
Η Σόνια Θεοδωρίδου ανέλαβε τιμητικά την προεδρία στο Σύλλογο Φίλων στον Πολυχώρο Τέχνης και Σκέψης που είναι το σπίτι του Μάνου Χατζιδάκι στην Ξάνθη και έχει στο σκεπτικό της πολλές δράσεις για τους νέους από την νέα περίοδο.
Εκδήλωσε για άλλη μια φορά το ενδιαφέρον να τραγουδήσει στο Μέγαρο Μουσικής Κομοτηνής!
Εξ άλλου η κ. Θεοδωρίδου αποκάλυψε στην ΕΡΤ πως επιθυμία της είναι να επαναλάβει έξυπνες και καινοτόμες κινήσεις…διαμαρτυρίας και απότισης φόρου τιμής προς την Καρυάτιδα που βρίσκεται στο Λονδίνο, αλλά και για την Άπτερο Νίκη της Σαμοθράκης, στο Μουσείο του Λούβρου στο Παρίσι.
Το διαδίκτυο θυμάται και αναδεικνύει την εύστοχη κίνηση με τις 6 Σύγχρονες Ελληνίδες ντυμένες Καρυάτιδες τον Ιούνιο του 2014, βρέθηκαν κοντά στην …χαμένη αδελφή τους!
Μια επόμενη κίνηση είναι στο Μουσείο του Λούβρου με 300-400 γυναίκες στα μαύρα που αφού θα τα αφαιρέσουν, θα φανούν τα άσπρα φτερά τους. «Κάτι που για να γίνει ως απότιση φόρου τιμής στην Άπτερο Νίκη, θα χρειαστεί οικονομική αλλά και ηθική υποστήριξη», τόνισε καταλήγοντας η κ. Θεοδωρίδου.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More