Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μπάγερν και Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ επιθυμούν διακαώς την αποκάλυψη του Μουντιάλ, Κολό Μουανί

Μετά την Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και η Μπάγερν Μονάχου μπήκε στη «μάχη» για την απόκτηση του παρ΄ ολίγον ήρωα της Γαλλίας στο Μουντιάλ του Κατάρ, Κολό Μουανί.

Ο Mουανί, 24 ετών, άρπαξε από τα μαλλιά την ευκαιρία που του δόθηκε από την εσπευσμένη κλήση του στο Μουντιάλ του Κατάρ, μετά τον τραυματισμό του Christopher Nkunku και εξελίχθηκε σε «χρυσή» εφεδρεία για τον Ντιντιέ Ντεσάν στο Παγκόσμιο Κύπελλο.

Ο Γάλλος φόργουορντ ήταν καθοριστικός στον ημιτελικό της Γαλλίας με το Μαρόκο, πετυχαίνοντας το δεύτερο γκολ λίγα δευτερόλεπτα μετά την είσοδό του το οποίο ουσιαστικά έδιωξε το άγχος, καθώς η αφρικανική ομάδα απειλούσε για την ισοφάριση. Αλλά είχε την ατυχία να πέσει πάνω στον εξαιρετικό τερματοφύλακα της εθνικής Αργεντινής, τον Emi Martinez, ο οποίος με μια εκπληκτική επέμβαση στο 3ο λεπτό της καθυστέρησης της παράτασης του τελικού με την Αργεντινή αποσόβησε το (σχεδόν) βέβαιο γκολ του Κολό Μουανί που θα έδινε βέβαια το τρόπαιο για 2η σερί φορά στην Γαλλία και θα ανακηρυσσόταν ο ίδιος ως «εθνικός ήρωας» της ομάδας του Ντεσάν!

Οι εμφανίσεις του στο Κατάρ δεν πέρασαν απαρατήρητες φυσικά από αρκετούς κορυφαίους ευρωπαϊκούς συλλόγους, με την Μπάγερν Μονάχου να είναι η τελευταία που εντάχθηκε στο κυνήγι για την απόκτησή του, σύμφωνα με το γαλλικό δημοσίευμα της Telefoot.

Η Μπάγερν Μονάχου ακόμη ψάχνει τον αντικαταστάτη του Ρόμπερτ Λεβαντόφσκι μετά την αποχώρησή του και την μεταγραφή του στη Μπαρτσελόνα το περασμένο καλοκαίρι.

Ο σύλλογος έχει βρεθεί στο επίκεντρο στο μεταγραφικό «σαφάρι» με παίκτες όπως ο Χάρι Κέιν τους τελευταίους μήνες, με τον μάνατζερ Τζούλιαν Νάγκελσμαν να μιλάει ακόμη και για τον θαυμασμό του για τον επιθετικό της Τότεναμ σε συνέντευξη Τύπου.

Παρά το ενδιαφέρον των δύο εκ των κορυφαίων συλλόγων της Ευρώπης, ωστόσο, το ρεπορτάζ αναφέρει ότι ο Μουανί έχει την πρόθεση να παραμείνει στη Φρανκφούρτη και την Άϊντραχτ μέχρι το τέλος της σεζόν.

Λέγεται ότι η συμμετοχή τους στο Τσάμπιονς Λιγκ, με τους νικητές του Γιουρόπα Λιγκ της περασμένης σεζόν να αντιμετωπίζουν τη Νάπολι που ρυθμίζει το ρυθμό της Serie A στους 16, τον αναγκάζει να παραμείνει τουλάχιστον τη φετινή σεζόν.
Εν τω μεταξύ, η αναζήτηση της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ για σέντερ φορ αυτόν τον Ιανουάριο φαίνεται να έχει μπλέξει λίγο, αφού η Μπεσίκτας κυκλοφόρησε μια δήλωση που διέψευσε τις αναφορές ότι ο Γουάουτ Βέγκχορστ είναι, ουσιαστικά, στα πρόθυρα μιας επιστροφής στην Αγγλία.
Η ομάδα με έδρα την Κωνσταντινούπολη ανέφερε στη δήλωσή της: «Μετά τον αγώνα της Ομάδας μας Ποδοσφαίρου Α εναντίον της Κασίμπασα στη Super League, χρειάστηκε να γίνει μια δήλωση λόγω αστήριχτων ειδήσεων στα ΜΜΕ για τον ποδοσφαιριστή μας Γουάτ Βέγκχορστ.

«Ο ισχυρισμός ότι υπάρχει ρήτρα αποχώρησης στο συμβόλαιο του ποδοσφαιριστή μας, που αναφέρει ότι το συμβόλαιό του μπορεί να λυθεί με αποζημίωση 2,5 εκατομμυρίων ευρώ σε περίπτωση προσφοράς από την Premier League, είναι πλασματικός.

Ωστόσο, η είδηση ότι ο εν λόγω παίκτης θα αποχωρήσει από την ομάδα την Τρίτη είναι εντελώς αναληθής. Η πρωτοβουλία για το Wout Weghorst ανήκει εξ ολοκλήρου στο Besiktas Gymnastics Club.’
Ο σύλλογος αυτή τη στιγμή δεν έχει κανένα εφεδρικό για τον Άντονι Μαρσιάλ μετά την επεισοδιακή αποχώρηση του Κριστιάνο Ρονάλντο τον περασμένο μήνα.
Ο John Murtough, ο διευθυντής ποδοσφαίρου του συλλόγου, δήλωσε σε φόρουμ φιλάθλων τον περασμένο μήνα: «Όπως πάντα, η κύρια εστίαση παραμένει στις καλοκαιρινές μεταγραφές και είμαστε ήδη σε καλό δρόμο με τον προγραμματισμό μας για το επόμενο καλοκαίρι.
«Ο Ιανουάριος είναι μια δύσκολη περίοδος για να βρεις παίκτες που οι ομάδες είναι πρόθυμες να αφήσουν να φύγουν. Δεν είναι μυστικό ότι ψάχνουμε για έναν νέο σέντερ φορ», πρόσθεσε.
«Θα δούμε τι είναι δυνατό τον Ιανουάριο, αλλά, όπως είπε ο Έρικ στα μέσα ενημέρωσης στην Ισπανία την περασμένη εβδομάδα, θέλουμε μόνο να φέρουμε παίκτες που είναι αρκετά καλοί και που θα κάνουν την ομάδα πιο δυνατή.

«Δεν πρόκειται να αποκτήσουμε παίκτες απλά για να κάνουμε μεταγραφές. Πρέπει επίσης να θυμάστε ότι επενδύσαμε πάνω από 200 εκατομμύρια λίρες στην ομάδα το περασμένο καλοκαίρι και, ως σύλλογος, πρέπει να παραμείνουμε οικονομικά αυστηρά προσηλωμένοι και να συμμορφωνόμαστε με τους κανόνες του FFP.

Πηγή: Dailymail
Επιμέλεια-μετάφραση: Σπύρος Αμπελάκης

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More