Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο παραμένει η μη πληρωμή των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους του Πύργου

Άλυτο παραμένει ακόμα το θέμα της μη πληρωμής των αποζημιώσεων στους πυρόπληκτους του Πύργου, διότι σύμφωνα με τον αρμόδιο Υφυπουργό, Χρήστο Τριαντόπουλο, εντός της οριοθετημένης πυρόπληκτης ζώνης βρίσκονται η Βαρβάσαινα, το Κολίρι, το Λατζόι και ο Πύργος.

«Σε κάθε περίπτωση, τα ζητήματα πληρωμής των αποζημιώσεων στα πλαίσια του νόμου 4797/2021, εμπίπτουν στην αρμοδιότητα των Υπουργείων Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων. Βάσει του νέου θεσμικού πλαισίου, το Υπουργείο Οικονομικών είναι αρμόδιο για την παροχή κρατικής αρωγής στις πληγείσες από θεομηνίες επιχειρήσεις, η οποία συνίσταται σε επιχορήγηση επί της ζημίας για εξοπλισμό, πρώτες ύλες, εμπορεύματα, φορτηγά αυτοκίνητα δημόσιας και ιδιωτικής χρήσης καθώς και αυτοκίνητα επαγγελματικής χρήσης, μέσα παραγωγής, συμπεριλαμβανομένου του εγγείου κεφαλαίου και αποθηκευμένα προϊόντα, τα οποία καταγράφονται ως κατεστραμμένα από τις επιτροπές κρατικής αρωγής», αναφέρει ο κ. Τριαντόπουλος για την πληρωμή, παραπέμποντας στους αρμοδίους υπουργούς.

Παράλληλα, ο κ. Τριαντόπουλος σημειώνει ότι για την παροχή της επιχορήγησης, απαραίτητες προϋποθέσεις είναι η έκδοση ΚΥΑ οριοθέτησης των πληγεισών περιοχών από τα συναρμόδια Υπουργεία, η καταγραφή ζημιών από τις επιτροπές κρατικής αρωγής της αρμόδιας Περιφέρειας και η αποστολή της συγκεντρωτικής κατάστασης των επιχειρήσεων και τα λοιπά δικαιολογητικά που απαιτούνται στο Υπουργείο Οικονομικών.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More