Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα

Η 2023 Ελευσίς Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης σε συνεργασία με το Le Plus Petit Cirque du Monde, τη διάσημη σχολή «τεχνών κινδύνου» και διεθνών καλλιτεχνικών ανταλλαγών, παρουσιάζει το Σάββατο 17 Ιουνίου το Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα, στο Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου, στο πλαίσιο του διεθνούς πολυμεσικού Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL.

Το σημαντικό αυτό έργο έρευνας και καλλιτεχνικής δημιουργίας μεταξύ Ελλήνων και Γάλλων καλλιτεχνών και δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Ελευθέριου Κεχαγιόγλου, σε σκηνοθεσία του Gaëtan Levêque και χορογραφία Χριστίνας Σουγιουλτζή | κι όμΩς κινείται, μετά τη μεγάλη επιτυχία που γνώρισε τον Οκτώβριο 2021 και τον Ιούνιο 2022, επιστρέφει στην τελική του μορφή πλαισιωμένο από μια σειρά δράσεων της τέχνης του τσίρκου, του σύγχρονου χορού και της μουσικής, ανοιχτές πρόβες και ευφάνταστα pop up event, θέτοντας ξανά την πόλη και τους κατοίκους της Ελευσίνας και του Bagneux της Γαλλίας στο επίκεντρο του διεθνούς καλλιτεχνικού ενδιαφέροντος.

Το Μυστήριο 57 Ακροβατώντας στην Ελευσίνα, μια δράση παρακαταθήκης της 2023 Ελευσίς, που πραγματοποιείται στο πλαίσιο του πολυμεσικού Φεστιβάλ ΣΥΝΟΙΚΙΣΜΟΙ A FESTIVAL, έχει ως στόχο τη δημιουργία στην Ελευσίνα μιας διεθνούς βάσης σύγχρονων τεχνών τσίρκου.

Παράλληλη δράση | Μυστήριο 57 Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας

Παράλληλα, στο πλαίσιο των δράσης Μυστήριο 57, η καλλιτεχνική και επιστημονική ομάδα του διάσημου Γάλλου αρχιτέκτονα και πολεοδόμου Patrick Bouchain, επιστρέφει από τις 12 έως τις 17 Ιουνίου στην Ελευσίνα συνοδευόμενη από τον Ελευθέριο Κεχαγιόγλου, διευθυντή του Le Plus Petit Cirque du Monde, τον Loïc Julienne, Construire Agency, τον Alexis Gouin και τον Guillaume Barnavon της κολεκτίβας Ya+k, τη Βάλια Καρδή του συλλόγου Mains d’Oeuvres, τη Δήμητρα Κανελλοπούλου, αρχιτέκτονα και αναπληρώτρια καθηγήτρια στο ENSA Paris-Malaquais, και τον Amine Slimani, αρχιτέκτονα με ειδίκευση στη σύγχρονη κληρονομιά, για έναν νέο κύκλο εργαστηρίων αστικού σχεδιασμού και τοπογραφίας Αναθεωρώντας τα τοπία της Ελευσίνας. Με τη συμμετοχή καλλιτεχνών, αρχιτεκτόνων και κατοίκων της Ελευσίνας, η δράση στοχεύει στην ανάδειξη της ανθρώπινης, βιομηχανικής και αρχαίας κληρονομιάς της πόλης ως προέκτασης του έργου που πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια των δύο πρώτων διοργανώσεων, βασισμένου στις συναντήσεις με τους κατοίκους της περιοχής και την επιθυμία τους να ενεργοποιήσουν τα εγκαταλελειμμένα τοπία της Ελευσίνας μέσα από δραστηριότητες τέχνης, άθλησης και αναψυχής. Η είσοδος είναι ελεύθερη. Δείτε το πρόγραμμα των εργαστηρίων και των εκδηλώσεων εδώ.

Καλλιτεχνική Διεύθυνση: Ελευθέριος Κεχαγιόγλου

Σκηνοθεσία: Gaëtan Levêque

Χορογραφία: Χριστίνα Σουγιουλτζή | κι όμΩς κινείται

Βοηθός Σκηνοθέτη: Damien Fournier

Εκτέλεση παραγωγής: Mathilde Lajarrige

Ερμηνεύουν:

Χορεύτριες: Δανάη Παζιργιαννίδη, ΝαταλίαΑγλαΐα Μπαρού, Ιλεάνα Παππά

Ακροβάτες/ισσες: Bahoz Temaux, Lucille Chalopin, Julia Tesson, Erika Matagne, Johnson Saint-Félix

Μουσικοί: Stefanos Floras, Melina Vlachos, Madhi M’Kinini

Η δράση πραγματοποιείται με την υποστήριξη της Πρεσβείας της Γαλλίας στην Ελλάδα και του Γαλλικού Ινστιτούτου.

Ημέρα: Σάββατο 17 Ιουνίου

Χώρος: Ανοιχτό θέατρο Παλαιού Ελαιουργείου (Κανελλοπούλου 1, Ελευσίνα)

Ώρα: 20:00

Διάρκεια: 60 λεπτά

Τιμές εισιτηρίων: γενική είσοδος 15€, μειωμένο 10€ (φοιτητές, 65 άνω), ατέλειες (άνεργοι, ΑμΕΑ και συνοδοί, ηθοποιοί) 5€

Προπώληση: ticketservices.gr

Δυνατότητα μετακίνησης από το κέντρο της Αθήνας στην Ελευσίνα μετ’ επιστροφής. Πληροφορίες εδώ

Website: 2023eleusis.eu

Πρόσβαση στην Ελευσίνα
# 21χλμ

Μόλις 21 χλμ. από το κέντρο της Αθήνας, μια από τις σημαντικότερες ιερές πόλεις της αρχαιότητας, η πόλη των Ελευσίνιων Μυστηρίων και γενέτειρα του Αισχύλου, η Ελευσίνα είναι η τέταρτη κατά σειρά Πολιτιστική Πρωτεύουσα της Ευρώπης που φιλοξενείται στην Ελλάδα. Η πρόσβαση σε αυτή μπορεί να γίνει με τους εξής τρόπους:

Με αυτοκίνητο ή μηχανή μέσω της Αττικής Οδού ή από τη Λεωφόρο Αθηνών, σε μόλις 25 λεπτά από το κέντρο της Αθήνας
Με λεωφορείο (γραμμές 845 και 871 από Πειραιά, 876 από τον σταθμό «Αγ. Μαρίνα» του μετρό και 878 από Αχαρνές)
Με προαστιακό (στάση «Μαγούλα» και στη συνέχεια με το λεωφορείο 863)
Με ΚΤΕΛ (γραμμή Μέγαρα – Νέα Πέραμος – Ελευσίνα, με αφετηρία την πλατεία Ασωμάτων στο Θησείο)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More