Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: Παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου

Και οι αγρότες της Λέσβου ακολουθούν τους συναδέλφους τους σε πολλές περιοχές της χώρες και κατεβαίνουν στους δρόμους διεκδικώντας ουσιαστικά μέτρα στήριξης για να μπορέσει να επιβιώσει ο πρωτογενής τομέας. Η Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λέσβου διοργανώνει Παλλεσβιακό αγροτικό συλλαλητήριο την Παρασκευή 2 Φεβρουαρίου και καλεί τους αγρότες με τα αγροτικά τους οχήματα στον κόμβο της Λάρσου στις 12 το μεσημέρι.

Σε ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία αναφέρεται στην πρόσφατη επίσκεψη του Υφυπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης στη Λέσβο τον οποίο είχαν ζητήσει να συναντήσουν καταγγέλλοντας ότι, «δεν είδε τα πραγματικά προβλήματα του πρωτογενούς τομές, περιορίστηκε σε ασφαλής στημένες συναντήσεις με στόχο την ωραιοποίηση της κατάστασης που βρίσκεται ο πρωτογενής τομέας και ο κλάδος της μεταποίησης».

Όπως σημειώνουν οι αγρότες στην ανακοίνωσή τους, «αντιλήφθη ο Υπουργός τα προβλήματα που βιώνουν αυτοί που παράγουν την πρώτη ύλη, μέσα απ’ αυτές τις επισκέψεις του. Πόσο μοχθούν οι βιοπαλαιστές αγρότες και κτηνοτρόφοι μας για να μπορέσουν να παράγουν ένα ποιοτικό προϊόν και να βλέπουν ότι ο κόπος τους δεν ανταμείβεται. Οι ελαιοπαραγωγοί για τρίτη χρονιά χωρίς εισόδημα, χωρίς δυνατότητα καλλιεργητικής φροντίδας για την επόμενη χρονιά. Οι κτηνοτρόφοι αιχμάλωτοι στις μεγάλες κτηνοτροφικές μονάδες και στις τράπεζες».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More