Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: Παράσταση διαμαρτυρίας για τη Βάστρια

Παράσταση διαμαρτυρίας ενάντια στην δημιουργία δομής στη Βάστρια διοργάνωσε την Πέμπτη 4 Αυγούστου, το πρωί, το  Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο έξω από την Γενική Γραμματεία Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, με τη συμμετοχή φορέων και σωματείων της Λέσβου.

Στη συγκέντρωση συμμετείχαν, η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεόδωρος Ασλανίδης και εκπρόσωποι σωματείων και φορέων.

Σε δηλώσεις της η βουλευτής του ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, τόνισε: “Επαναφέρουμε για ακόμη μια φορά το αίτημα να σταματήσει κάθε εργασία στη Βάστρια. Η κυβέρνηση επιλέγει να κάνει τη δομή και να στιγματίσει τα νησιά μας ως φυλακές συγκέντρωσης της Ευρώπης. Μια βδομάδα μετά την καταστροφική πυρκαγιά είναι εγκληματική απόφαση να δημιουργηθεί μια δομή στην καρδιά του δάσους.  Ο λαός της Λέσβου εδώ και δύο χρόνια παλεύει, αγωνίζεται και διεκδικεί να μην γίνει το νησί μας στρατόπεδο συγκέντρωσης”.

Ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Θεόδωρος Ασλανίδης τόνισε μεταξύ άλλων ότι “η κυβέρνηση με τις ευλογίες και των άλλων κομμάτων προσπαθεί στα μουλωχτά να φτιάξει τη Βάστρια. Είμαστε σε ετοιμότητα να μην επιτρέψουμε να γίνει το στρατόπεδο συγκέντρωσης. Όσες αποφάσεις και αν πάρουν, όσες διώξεις και αν γίνουν, ο λεσβιακός λαός θα ξεσηκωθεί.”

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More