Κυριακή, 19 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μυτιλήνη: Ποδηλατάδα για την Παγκόσμια Ημέρα ευαισθητοποίησης για τον αυτισμό (video)

Με σύνθημα «ο αυτισμός δεν είναι επιλογή η αποδοχή είναι» περισσότεροι από 500 Μυτιληνιοί συμμετείχαν στην 4η Ποδηλατάδα που διοργάνωσε ο Σύλλογος Γονέων και Φίλων Ανθρώπων με διάγνωση στο φάσμα του αυτισμού «ΣΥΝ-εξέλιξη» σε συνεργασία με την με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου.

Μαζί τους ο Ποδηλατικός Σύλλογος Λέσβου και οι Lesvos Runners, με εκκίνηση στις 11 το πρωί της Κυριακής 2 Απριλίου, από το Δημοτικό Θέατρο Μυτιλήνης διέσχισαν όλη την Προκυμαία και κατέληξαν στα Τσαμάκια.

Μ΄ ένα γαλάζιο μπαλόνι στο χέρι, καθώς το μεγαλύτερο ποσοστό των ατόμων με αυτισμό είναι αγόρια, μικροί και μεγάλοι κάθε ηλικίας έστειλαν το δικό τους μήνυμα και έδειξαν με την παρουσία τους την υποστήριξή τους στα άτομα με αυτισμό και στις οικογένειές τους.

Μουσικά πλαισίωσαν την εκδήλωση η Ανίτα Ματζουράνη με τα παιδιά της ΣΥΝ-εξέλιξης, ο  Πάνος Γαληνός, το Ωδείο Σκαλκώτα ενώ συμμετείχαν ο Σύλλογος ΑΜΕΑ «Κυψέλη», η «Ηλιακτίδα», κατασκευές με το Πολύτροπον, το ΚΔΑΠ-ΜΕΑ Πρόσβαση.

Η δραστήρια πρόεδρος της ΣΥΝ-εξέλιξης Αναστασία Σκούρτσου μαζί με όλα τα μέλη του συλλόγου έδωσαν την ψυχή τους για την επιτυχία της εκδήλωσης. Στην εκδήλωση συμμετείχαν η συνδιοργανώτρια  αντιπεριφερειάρχης Αναστασία Αντωνέλλη, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Μπουρνούς, η βουλευτής ΚΚΕ Μαρία Κομνηνάκα, ο περιφερειακός σύμβουλος και υποψήφιος Δήμαρχος Μυτιλήνης Παναγιώτης Χριστόφας, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Μυτιλήνης Δημοσθένης Χατζηγιάννης, η επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης δημοτική σύμβουλος Νίκη Τσιριγώτη και πλήθος κόσμου, όπου στο τέλος τραγούδησαν και χόρεψαν ολοκληρώνοντας τη σημαντική αυτή δράση ευαισθητοποίησης και αφύπνισης.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More