Κυριακή, 26 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μόναχο: Συνεχίζουν τον αγώνα γονείς και μαθητές ζητώντας λύση για το σχολείο “Αριστοτέλης” (audio)

Στη “Φωνή της Ελλάδας” και συγκεκριμένα στην εκπομπή “Κουβέντες μακρινές” με τη Νατάσα Βησσαρίωνος, φιλοξενήθηκε σήμερα Δευτέρα 18 Δεκεμβρίου, τηλεφωνικά από το Μόναχο της Γερμανίας η κα. Μαρία Μπάκου, πρόεδρος της μετασχολικής φροντίδας του ελληνικού σχολικού συγκροτήματος “Αριστοτέλης” και μίλησε για το πρόβλημα που έχει προκύψει.

Υπενθυμίζεται ότι γονείς, μαθητές και καθηγητές έχουν ξεκινήσει κινητοποιήσεις και διαμαρτυρίες από την προηγούμενη Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου, καθώς δεν έχει προχωρήσει η ανανέωση του συμβολαίου ενοικίασης των εγκαταστάσεών του.

Αποκορύφωμα των κινητοποιήσεων ήταν η συγκέντρωση διαμαρτυρίας που διοργάνωσαν την Πέμπτη 14 Δεκεμβρίου έξω από το προξενείο της Ελλάδας στο Μόναχο της Γερμανίας, όπου ενημερώθηκαν ότι η ημερομηνία 18.12.2023 που είχε τεθεί ως προθεσμία από την πλευρά του ιδιοκτήτη για να απαντήσει η ελληνική πολιτεία, δεν ισχύει πλέον, οι όροι του συμβολαίου που έχει καταθέσει ο ιδιοκτήτης εξετάζονται και τέλος, ότι πριν από τα Χριστούγεννα κατά πάσα πιθανότητα θα υπάρξει προσωπική επαφή των δύο πλευρών.

Όπως ανέφερε η κα. Μπάκου, το βασικό αίτημα είναι η άμεση λύση στο επικείμενο στεγαστικό πρόβλημα του σχολικού συγκροτήματος “Αριστοτέλης”. Η λύση, που είναι και απαίτηση της σχολικής κοινότητας, δεν είναι άλλη από την μακροχρόνια επιμήκυνση του συμβολαίου ώστε να επέλθει η απαιτούμενη ασφάλεια και ηρεμία που χρειάζεται για την εύρυθμη λειτουργία των ελληνικών σχολείων. Η κα. Μπάκου διευκρίνισε ότι “δεν χρειάζεται το ελληνικό κράτος να συνδράμει οικονομικά για την ανανέωση του συμβολαίου, γιατί το ενοίκιο καλύπτεται εξολοκλήρου από το βαυαρικό κράτος. Η ελληνική πολιτεία πρέπει απλώς να υπογράψει και να τηρήσει τον νόμο για την οικονομική επιχορήγηση που δίνει ούτως ή άλλως“.

Υπενθυμίζεται ότι στο συγκεκριμένο σχολικό συγκρότημα φοιτούν περίπου 700 μαθητές αφού στεγάζονται το 1ο Γυμνάσιο, το 4ο Δημοτικό σχολείο και το Τμήμα Ελληνικής Γλώσσας. Η αγωνία των γονέων και μαθητών είναι μεγάλη με δεδομένο το
γεγονός, ότι έζησαν ήδη πολύ πρόσφατα το κλείσιμο του Δημοτικού σχολείου “Πυθαγόρας”.

Ακούστε τη συνέντευξη εδώ

Πηγή: Φωνή της Ελλάδας – Φωτογραφία: doryforos.org

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More