Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Βρετανία: Απαγόρευση των προϊόντων ατμίσματος μιας χρήσης για παιδιά – Σε συναγερμό οι Αρχές

Ραγδαία αύξηση της χρήσης προϊόντων ατμίσματος από παιδιά παρατηρείται το τελευταίο διάστημα στη Μεγάλη Βρετανία, γεγονός που έχει προκαλέσει μεγάλη ανησυχία στις αρχές.

Για το λόγο αυτό ο Rishi Sunak ανακοίνωσε σχέδια για την απαγόρευση των προϊόντων άμτισης μιας χρήσης, σε μια προσπάθεια να καταπολεμήσει την αύξηση τους πό τα νέα παιδιά.

Απώτερος στόχος του σχεδίου του Βρετανού Πρωθυπουργός είναι η δημιουργία μιας νέας γενιάς, μη καπνιστών.

Συγκεκριμένα, για να επιτευχθεί το σχέδιο αυτό θα καταστεί παράνομο για όποιον έχει γεννηθεί μετά την 1η Ιανουαρίου 2009 να αγοράζει τέτοιου είδους προϊόντα.

Επιπλέον ο Πρωθυπουργός πρόκειται να ανακαλέσει ορισμένες από τις γεύσεις αυτών των προϊόντων, ούτως ώστε να μην είναι τόσο ελκυστικές για τα νέα παιδιά.

Στο ίδιο μήκος κύματος αναμένεται να κινηθούν και οι κυβερνήσεις της Σκωτίας, αλλά  και της Ουαλίας, οι οποίες  θα απαγορεύσουν επίσης δια νόμου τα προϊόντα ατμού μίας χρήσης.

Η εν λόγω απαγόρευση, αναμένεται να αποτελέσει μέρος της νομοθεσίας, που θα πρέπει πρώτα να εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, ωστόσο έρχεται εσπευσμένα προς ψήφιση, καθότι υπάρχει μεγάλη ανησυχία, εξαιτίας της ραγδαίας αύξησης που παρατηρείται στα σχολεία. Μάλιστα αρκετοί από τους δασκάλους αναφέρουν ότι οι μαθητές δείχνουν σημάδια εξάρτησης από τη νικοτίνη που περιέχουν τα εν λόγω προϊόντα ατμού.

Τέλος ο πρωθυπουργός Rishi Sunak, προκειμένου να καταφέρει να πετύχει το στόχο του, δηλαδή τη δημιουργία μιας νέας γενιάς μη καπνιστών,  θα θέσει εκτός νόμου και άλλα παραπλήσια προϊόντα ατμού, όπως οι θήκες νικοτίνης.

Τα νέα μέτρα έπονται κυβερνητικής διαβούλευσης για το κάπνισμα και το άτμισμα, η οποία ξεκίνησε πέρυσι, κατά την οποία σχεδόν το 70% των γονέων, των εκπαιδευτικών, των επαγγελματιών υγείας και του κοινού εξέφρασαν την υποστήριξή τους για περαιτέρω περιορισμούς.

Οι υπηρεσίες επιβολής του νόμου, συμπεριλαμβανομένων των συνοριακών δυνάμεων και της HMRC, πρόκειται να λάβουν νέα χρηματοδότηση ύψους 30 εκατ. λιρών ετησίως για την επιβολή των μέτρων.

Πηγή: SkyNews

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More