Παρασκευή, 17 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Γκασούκα για δολοφονία 27χρονης: Η 5η γυναικοκτονία σ’ ένα μήνα

Την οργή και αγανάκτηση της για τις συνεχιζόμενες γυναικοκτονίες, καθώς και για την απουσία του φαινομένου της έμφυλης βίας από τα προγράμματα των κομμάτων, εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου η ομότιμη καθηγήτρια του Παν/μίου Αιγαίου και μέλος της Πρωτοβουλίας κατά των Γυναικοκτονιών και του Δικτύου Γυναικών -Συγγραφέων κατά της Εμφυλης Βίας και των Γυναικοκτονιών Μαρία Γκασούκα.

“Η δολοφονία της 27χρονης Αναστάζια στη Κω είναι η 5η γυναικοκτονία σ’ ένα μήνα. Είναι τρομακτικό διότι όλες συνέβησαν δέκα μέρες πριν από τις εκλογές της 21ης Μάη και κανένας, πλην ορισμένων βουλευτριών του ΣΥΡΙΖΑ δεν ασχολήθηκε ουσιαστικά με το ζήτημα ,δεν θεωρήθηκε προφανώς μείζον για το δημόσιο διάλογο“, υπογράμμισε η κ Γκασούκα.

Κατέθεσε παράλληλα την επιφύλαξη της για την αντιμετώπιση του φαινομένου με άμεσα μέτρα, αλλά και τη προοπτική να ενταχθεί ο όρος γυναικοκτονία στον ποινικό μας κώδικα, διερωτώμενη “από ποιους θα γίνει; Από εκείνους που ζητούν να επαναπροσδιορίσουμε τον όρο 15 χρόνια μετά τον ορισμό του από τον ΟΗΕ;”.

Η πρώην αντιπρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Δημόσιας Διοίκησης δεν παρέλειψε να καταγγείλει και τις επιλογές αυτών που όρισαν τα θέματα στις Πανελλήνιες Εξετάσεις υποχρεώνοντας να γράψουν έκθεση με θέμα τη κακοποίηση, υποψήφιοι, που βίωσαν τη βία στην οικογένεια, εκφράζοντας την Ντροπή της και χαρακτηρίζοντας “έγκλημα κατά της ανθρωπότητας τις γυναικοκτονίες, που ξεπέρασαν και τα θύματα του Ολοκαυτώματος“.

Έχουμε ένα εκατομμύριο γυναικοκτονίες στο κόσμο τον τελευταίο χρόνο, σύμφωνα με το Παρατηρητήριο. Ξεπεράσαμε και τα θύματα του Ολοκαυτώματος. Είναι δυνατόν να δολοφονείται γυναίκα εξαιτίας του φύλου της από σεξιστικά η τρομοκρατικά κίνητρα“, τόνισε χαρακτηριστικά, αποδίδοντας ταυτόχρονα και ευθύνες στη κοινωνία την οποία όπως σημείωσε “δεν πρέπει να αγιοποιούμε”.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More