Τρίτη, 30 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Μπικώφ – Εθελόντια για Θεσσαλία: Ήταν σοκαριστικό, υπήρχαν μόνο σκεπές στα περισσότερα χωριά (video)

Η Μάνια Μπικώφ, αθλήτρια και εθελόντρια μίλησε στην εκπομπή της ΕΡΤ “Συνδέσεις” και τους Κ. Παπαχλιμίντζο και Χρ. Βίδου για την εθελοντική της δράση στις πλημμυρισμένες περιοχές της Θεσσαλίας.

Βρεθήκαμε από την Παρασκευή στο χωριό Παλαμάς, ενώ το Σάββατο ήμασταν στο χωριό Κοσκινάς και την Κυριακή στη Λάρισα. Η αλήθεια είναι ότι κάθε φορά, σε κάθε μεγάλη καταστροφή μέσα μου λέω “δεν μπορεί να γίνει χειρότερο”. Και κάθε φορά έρχεται η ίδια η ζωή και ανατρέπει αυτή τη σκέψη. Ήταν σοκαριστικό” τόνισε η κα Μπικώφ.

Εκτός από τους ανθρώπους που βοήθησε η ομάδας της διέσωσε και δύο σκυλάκια. “Το ένα γάβγιζε για να σώσουμε το άλλο. Αυτό ήταν το συγκλονιστικό. Ήταν σφηνωμένο στα κάγκελα. Η στάθμη του νερού σε διάφορα σημεία ήταν μέχρι και δυόμιση μέτρα ανάλογα την κλίση του εδάφους” σημείωσε.

Σημείωσε ότι οι πληγέντες δεν έχουν τίποτα. “Αν θέλετε την προσωπική μου άποψη χρειάζονται τα πάντα. Είχαμε λίγο περισσότερο χρόνο να συζητήσουμε μαζί τους και οι άνθρωποι έκλαιγαν και μας έλεγαν “δεν έχω τίποτα”. Δεν μπορείτε να αντιληφθείτε, όσοι δεν έχουν βιώσει κάτι αντίστοιχο, δεν μπορούν να καταλάβουν το μέγεθος της καταστροφής. Υπήρχαν μόνο σκεπές στα περισσότερα χωριά. Καταλαβαίνω ότι είναι δύσκολος ο συντονισμός από εκεί, γιατί μας μετέφεραν μια ανακοίνωση ότι δεν επιθυμούν δωρεές από το συντονιστικό των δήμων, δεν μπορούν να διαχειριστούν τις δωρεές. Αυτό είναι ένα μεγάλο πρόβλημα η διαχείριση. Αλλά εδώ οι ανάγκες είναι τόσο μεγάλες. Δεν υπάρχει νερό πόσιμο” πρόσθεσε.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More