Σάββατο, 18 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Νατάν στο Πρώτο για Μέση Ανατολή: Ένας πόλεμος με τον Ιράν δεν θα είναι απλός-Και αυτό με βάζει σε μια ανησυχία (audio)

Με αφορμή τις τρέχουσες εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, μίλησε στο Πρώτο Πρόγραμμα της Ελληνικής Ραδιοφωνίας 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Μεγεθύνσεις» όπου βρέθηκε καλεσμένος ο Μπένι Νατάν, Ομότιμος Καθηγητής Αεροδιαστημικής στο Ινστιτούτου Τεχνολογίας του Ισραήλ, στη Χάιφα, ο οποίος συνομίλησε με το δημοσιογράφο Θανάση Γεωργακόπουλο.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε στην αρχή της συνομιλίας του με το δημοσιογράφο, αναφορικά με το πώς βίωσε την επίθεση του Ιράν, ποια αισθήματα επικράτησαν μετά από αυτήν αλλά και στη διάρκειά της στους Ισραηλινούς πολίτες, ο κ. Νατάν, υπογράμμισε το εξής «για να σας πω την αλήθεια, δεν ανησύχησα εκείνη την ώρα, κοιμήθηκα σαν άνθρωπος το βράδυ από το Σάββατο έως την Κυριακή, δεν φοβήθηκα. Ήμουν σίγουρος ότι τα ισραηλινά αμυντικά μέσα θα αντιμετωπίσουν, θα αναχαιτίσουν τους πυραύλους και οτιδήποτε. Από την άλλη μεριά, όμως, και μετά από αυτό δεν μπορώ να πω ότι δεν ανησυχώ γιατί ένας πόλεμος με το Ιράν δεν θα είναι απλός και δεν θα έχει τους 1.200 ή και 600 νεκρούς στρατιώτες, αλλά θα έχει πολύ περισσότερους. Και αυτό με βάζει σε μια ανησυχία. Δεν μπορώ όμως να πω με σιγουριά. Ακούγεται ότι το Ισραήλ χτύπησε το Ιράν σε ένα χτύπημα περιορισμένο σχετικά. Ας ελπίσουμε ότι εδώ θα τελειώσει, αλλά δεν ξέρω».

Ερωτηθείς έπειτα αν είναι πράγματι έτσι, δηλαδή το γεγονός ότι η κοινή γνώμη πιέζει για μια μεγάλη απάντηση στην επίθεση του Ιράν, πιστοί στο οφθαλμός αντί οφθαλμού ή οι δημοσκοπήσεις που έχουν γίνει δείχνουν κάτι διαφορετικό, ο κ. Μπένι Νατάν, απάντησε «κοιτάξτε, μπορεί να είναι έτσι, μπορεί και όχι. Με άλλα λόγια, αν κρίνω από τον πλησίον χώρο μου που είναι οι συνάδελφοι στο Πολυτεχνείο, οι δικοί μου άνθρωποι γενικότερα, δεν θέλουν λοιπόν, αυτοί να γίνει μια κατά μέτωπο επίθεση ή να χτυπήσει το Ισραήλ σκληρά αλλά υπάρχουν και αυτοί οι οποίοι δεν σκέφτονται τα αντίποινα και το τι μπορεί να συμβεί κάτι που το είδαμε σε πολλές περιπτώσεις. Και αυτές οι δημοσκοπήσεις δεν παίζουν και μεγάλο ρόλο. Δηλαδή είναι ένας αντικατοπτρισμός της πραγματικότητας τη στιγμή που γίνονται. Δεν σημαίνουν πολλά πράγματα».

Όλη η συνέντευξη του κ. Νατάν ακολουθεί παρακάτω:

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More