Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Χατζηάμαλλος: Απαιτούμε άμεση στελέχωση του Ειρηνοδικείου Καλύμνου

Την οργή και αγανάκτηση του εξέφρασε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλλος για την μη λειτουργία του Ειρηνοδικείου Καλύμνου προχωρώντας ταυτόχρονα στη εξαγγελία αγωνιστικών κινητοποιήσεων αν δεν δοθεί άμεσα λύση στην κάλυψη των θέσεων.

‘’Δεν είναι δυνατόν ‘’τόνισε ο κ. Χατζηάμαλλος ‘’ να δρομολογούμε  δικαστικό Μέγαρο στη Κω, όταν οι υπηρεσίες του Πρωτοδικείου  Κω είναι τραγικά υποστελεχωμένες, με το Ειρηνοδικείο της Καλύμνου κλειστό ,γιατί η μοναδική υπάλληλος είναι σε αναρρωτική άδεια ‘’

Γεγονός ,συμπλήρωσε, που έχει ως αποτέλεσμα να ταλαιπωρούνται δικαστικοί υπάλληλοι μετακινούμενοι από τη Κω προκειμένου έστω μια φορά την εβδομάδα να προλάβουν τις προθεσμίες προανακριτικών πράξεων, δικασίμων, χωρίς μάλιστα να έχει προβλεφθεί και η κάλυψη των εξόδων μετακίνησης.

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου αναφέρθηκε στην πρόσφατη επίσκεψη του  στο Υπουργείο Δικαιοσύνης όπου έλαβε όπως είπε την αόριστη   διαβεβαίωση ότι’’ θα δρομολογηθούν κάποιες λύσεις.’’

‘’Αυτή η υπόσχεση δεν μας καλύπτει, απαιτούμε άμεση λύση και είναι θέμα Υπουργείου  να αποφασίσει αν γίνει διαγωνισμός η όχι ’’υπογράμμισε  ο κ Χατζηάμαλλος.

Να σημειωθεί ότι από τις  τρείς οργανικές θέσεις του Ειρηνοδικείου της Καλύμνου μόνο η μια είναι πληρωμένη με την εργαζόμενη να βρίσκεται σε αναρρωτική άδεια από την έναρξη του δικαστικού έτους με προοπτική μάλιστα να μετατεθεί.

.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More