Τετάρτη, 15 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ.Χατζηάμαλλος-Καθολική αποχή δικηγόρων Κω – Να φορολογούνται τα εισοδήματα με βάση την πραγματικότητα

Την καθολική αποχή από όλες τις δίκες και διαδικασίες (Κτηματολόγιο, υποθέσεις Τραπεζών και Δημοσίου, προσημειώσεις, καταθέσεις ) έως και τη Δευτέρα 4 Δεκέμβρη αποφάσισε ο Δικηγορικός Σύλλογος Κω στην έκτακτη Γενική Συνέλευση που συγκάλεσε  τη Τρίτη 28 Νοέμβρη .

‘’Είμαστε αντίθετοι σε οποιοδήποτε τεκμαρτό προσδιορισμό των εισοδημάτων ,όταν  πάγιο αίτημα του κλάδου είναι να φορολογείται οιοσδήποτε ελεύθερος επαγγελματίας με βάση τα έσοδα και έξοδα του. Είναι μια από τις βασικότερες επιταγές του Συντάγματος. ’’τόνισε μιλώντας στην ΕΡΤ Ν. Αιγαίου ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Κω Μανώλης Χατζηάμαλλος με αφορμή το νέο φορολογικό νομοσχέδιο,

 ‘’Η κυβέρνηση ,πρόσθεσε ‘’μας αντιμετωπίζει σαν φοροκλέφτες ,μη θέλοντας να ελέγξει –γιατί υπάρχουν οι μηχανισμοί- αυτούς που δηλώνουν χαμηλά εισοδήματα. Ουσιαστικά τι λέει !αφού δεν μπορώ να σας πιάσω ,βάζω τεκμαρτά προσδιοριστικά του εισοδήματος σας γιατί γνωρίζω ότι πολλοί από σας δηλώνουν πολύ χαμηλά εισοδήματα ’

Και το ερώτημα που τίθεται ,συμπλήρωσε ο κ Χατζηάμαλλος, είναι αφού γνωρίζει ποιοι παρουσιάζουν ψευδή εικόνα των εσόδων και εξόδων τους γιατί δεν το αντιμετωπίζει και επιλέγει μια αντισυνταγματική λύση !

Ο πρόεδρος του δικηγορικού Συλλόγου άσκησε δριμύτατη κριτική στην κυβερνητική πολιτική για την προχειρότητα σύνταξης του νομοσχεδίου, μέσα σε δύο μόνο μήνες και χωρίς διαβούλευση ενώ χαρακτήρισε ‘’κατάπτυστο’’ το άρθρο 24 το οποίο όπως είπε δίνει κίνητρα οικονομικά σε κάποιον να καταγγείλει έναν άλλο επαγγελματία κάνοντας λόγο για ηθική αυτουργία στη τέλεση της πράξης .

 ‘’Δεν μπορούμε να ανεχθούμε τέτοιου είδους νομοθετήματα σε ένα σύγχρονο ,όπως λέει η κυβέρνηση ,νομοσχέδιο’’ υπογράμμισε χαρακτηριστικά  ο Μανώλης Χατζηάμαλλος.

 

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More