Πέμπτη, 16 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Μ. Χρυσοχοΐδης στο Πρώτο για καταγγελίες Τζανερίκου: Ό,τι γίνεται τώρα, προφανώς έχει άλλου είδους σκοπιμότητες (audio)

«Όταν υπάρχουν παρεμβάσεις, αν υπάρχουν παρεμβάσεις, αν υπάρχουν ενέργειες παράνομες, αντισυνταγματικές, με οποιαδήποτε έννοια, ένας ευσυνείδητος άνθρωπος, δικαστής τις καταγγέλλει την ώρα που επιχειρείται να γίνουν, πριν καν γίνουν. Είναι προφανές ότι αυτή τη στιγμή παίζεται πάλι ένα γνωστό παιχνίδι εν όψει της προεκλογικής περιόδου» ανέφερε ο πρώην υπουργός και υποψήφιος βουλευτής με την ΝΔ, Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Ναι μεν Αλλά» με την Ευαγγελία Μπαλτατζή.

«Εγώ αναρωτιέμαι το εξής, όλη αυτή η κουβέντα γιατί άνοιξε τώρα, αμέσως μετά την πρόσθετη νομοθετική ρύθμιση που ήρθε και δεν άνοιξε πριν; Για ποιο λόγο δηλαδή τώρα γίνονται καταγγελίες και αυτές οι καταγγελίες περί δήθεν παρέμβασης δεν έγιναν την ώρα που συνέβησαν τα γεγονότα αν συνέβησαν;» προσέθεσε ο κ. Χρυσοχοΐδης.

«Ο τόπος έχει εκλογές. Πάμε να επιλέξουμε την επόμενη κυβέρνηση και ασχολούμαστε διότι κάποιος κατήγγειλε κατόπιν εορτής κάποια πράγματα» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Χρυσοχοΐδης και τόνισε ότι υπάρχουν οι δηλώσεις της κυβέρνησης, «καθαρές δηλώσεις ότι δεν ασκήθηκε καμία παρέμβαση, καμία πίεση, καμία συμμετοχή και καμία συζήτηση με κανέναν για τα ζητήματα αυτά, από πλευράς της κυβέρνησης».

«Αυτά όλα έτσι όπως παρατίθενται αυτές τις ώρες, που γίνεται προσπάθεια για να μπει στο παιχνίδι το προεκλογικό ακόμα ένα θέμα τέτοιου είδους, νομίζω ότι δεν έχει να προσφέρει τίποτα ούτε στην αλήθεια ούτε στον αποκλεισμό της Χρυσής Αυγής, ούτε στη δημοκρατία, ούτε στις εκλογές. Καθαρές κουβέντες. Ο κύριος Αρεοπαγίτης, όλα αυτά αν υπήρχαν, έπρεπε να τα καταγγείλει ως απόπειρα παρέμβασης στο έργο του. Από εκεί και πέρα, ό, τι γίνεται τώρα αυτή τη στιγμή προφανώς έχει να κάνει με άλλου είδους σκοπιμότητες. Τελεία και παύλα» δήλωσε ο πρώην υπουργός, σημειώνοντας ότι η κυβέρνηση ξεκαθάρισε μέσω του κυβερνητικού εκπροσώπου «ευθαρσώς, ευθέως ότι δεν υπήρξε καμία παρέμβαση».

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε την άποψη ότι γίνεται μια συζήτηση που «δεν αφορά δυστυχώς κανέναν πολίτη, αφορά το ίδιο το κομματικό σύστημα και τις σκιαμαχίες που διεξάγονται αυτές τις μέρες εν όψει των εκλογών και είναι λυπηρό γιατί τα κόμματα αντί να ασχοληθούν σοβαρά σε βάθος αναλύοντας και τα λαϊκά προβλήματα και τα μεγάλα προβλήματα της χώρας, ασχολούνται ουσιαστικά με την παραπολιτική».

Όσο αφορά το μετεκλογικό τοπίο, ο κ. Χρυσοχοΐδης επισήμανε ότι η χώρα, έχει ανάγκη για σταθερότητα και ομαλότητα, που σημαίνει «αυτοδύναμη κυβέρνηση με μεγάλες συναινέσεις, με πλατιές συναινέσεις, με μεγάλη αποτελεσματικότητα, με μεταρρυθμίσεις εκεί που δεν έχουν γίνει, εκεί που υπάρχουν ακόμα τεράστια ελλείμματα και άρα λοιπόν σημαίνει ότι η ανάγκη των ίδιων των πολιτών και της εθνικής ασφάλειας της χώρας περνάει από μια σταθερή ομαλή πορεία προς το μέλλον».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More