Κυριακή, 5 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νάταλι Πόρτμαν: «Αν τα αγόρια μας κοιτούν έτσι τις γυναίκες, έτσι αλλάζουν όλα»

Η Νάταλι Πόρτμαν παραδέχθηκε ότι ποτέ δεν ονειρευόταν να έχει μια επαγγελματική ομάδα, αλλά αυτό άλλαξε όταν, η βραβευμένη με Όσκαρ ηθοποιός, παρατήρησε τον τρόπο που ένας από τους γιους της παρακολουθούσε τις παίκτριες με τον ίδιο «θαυμασμό και φανατισμό» με τους άνδρες παίκτες.

Η Πόρτμαν είναι συνιδρύτρια της ομάδας Άντζελ Σίτι της National Women’s Soccer League (NWSL) και βρίσκεται στην Αυστραλία για το Παγκόσμιο Κύπελλο Γυναικών.

«Αν τα αγόρια μας κοιτούν έτσι τις γυναίκες, έτσι αλλάζουν όλα», είπε σήμερα (4/8) η Πόρτμαν στο στην Όπερα του Σίδνεϊ.

«Αυτό ήταν που με ενθουσίασε πολύ. Η εικόνα των γυναικών, εντός και εκτός γηπέδου στο Παγκόσμιο Κύπελλο (2019) ήταν πραγματικά η έμπνευση για μένα και το να βλέπω φυσικά, το παιδί μου αντιδρά με αυτόν τον τρόπο».

Η Άντζελ Σίτι τερμάτισε όγδοη στην εναρκτήρια σεζόν του 2022, αλλά είχε κατά μέσο όρο 19.105 οπαδούς που ήταν κορυφαίοι στο πρωτάθλημα.

Ο σύλλογος «επιστρέφει» το 1% των πωλήσεων εισιτηρίων στις τσέπες των παικτών του. Οι παίκτες με τη σειρά τους βοηθούν στην αύξηση των πωλήσεων στις πλατφόρμες κοινωνικών μέσων τους. Ο σύλλογος έχει ήδη πουλήσει σχεδόν 16.000 εισιτήρια διαρκείας.

Επίσης, το 10% των χρημάτων χορηγίας του συλλόγου πηγαίνει στις συνεργασίες της τοπικής κοινότητας.

Η Πόρτμαν είπε ότι εμπνεύστηκε επίσης αφού διάβασε για το θέατρο ως τρόπο καταπολέμησης της αδικίας στο Χαράρε της Ζιμπάμπουε.

«Όταν οι ομάδες δεν έχουν πολλούς πόρους για να προσπαθήσουν να ξεπεράσουν την αδικία, δημιουργούν θέατρο», είπε. «Kαι δεν υπάρχει κάτι πιο θεατρικό που μπορούμε να κάνουμε για να προσπαθήσουμε για την ισότητα των φύλων από το να έχουμε μαζί αυτή την απίστευτη μεγάλη ομάδα γυναικών με επιρροή».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More