Σάββατο, 1 Ιουνίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Αριστερά για συνέντευξη Μητσοτάκη: Σπόνσορας της εισφοροδιαφυγής και της μαύρης εργασίας

«Ο κ. Μητσοτάκης στη σημερινή του συνέντευξη έδωσε για δεύτερη φορά σήμα στους εργοδότες να πληρώνουν μαύρα», σχολιάζει η Νέα Αριστερά σε ανακοίνωση της.

Προσθέτοντας ειδικότερα ό,τι ο πρωθυπουργός «μιλώντας στον ΣΚΑΙ επανέλαβε ότιο πραγματικός μισθός είναι υψηλότερος από τον επίσημο κατώτατο μισθό αφού σε πολλές περιπτώσεις οι εργαζόμενοι πληρώνονται παραπάνω». 

Αναφέρει ότι «είναι πραγματικά αδιανόητο σε μια χώρα της Ε.Ε. ο πρωθυπουργός να νομιμοποιεί τη μαύρη εργασία και την εισφοροδιαφυγή» και υποστηρίζει πως «η αναφορά αυτή μόνο τυχαία δεν είναι», καθώς «το μοντέλο της εργασιακής ζούγκλας, της εργοδοτικής αυθαιρεσίας, της μαύρης και υποδηλωμένης εργασίας είναι το μοντέλο που προωθεί η κυβέρνηση της Ν.Δ.».  

Η Νέα Αριστερά αναφέρει επίσης ότι ο κ. Μητσοτάκης «την ίδια στιγμή που κλείνει το μάτι στην εισφοροδιαφυγή των εργοδοτών, απέκλεισε κάθε σενάριο μείωσης του ΦΠΑ στα βασικά είδη τροφίμων ή του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα, αρνούμενος μάλιστα την ύπαρξη υπερκερδών». 

Επίσης αναφέρει ότι «ο πρωθυπουργός επιβεβαίωσε ότι τα μνημόνια συνεργασίας που απορρέουν από τη Συμφωνία των Πρεσπών, σκοπίμως δεν ήρθαν προς κύρωση εδώ και μια πενταετία», για να σχολιάσει πως «τουλάχιστον ξεκαθάρισε ότι τάσσεται με την θέση του κύριου Βορίδη και του κ. Γεωργιάδη και όχι με της κ. Μπακογιάννη αφού τόνισε ότι τα μνημόνια συνεργασίας δεν θα κυρωθούν. “Παγώνοντας” στην ουσία την εφαρμογή της Συμφωνίας των Πρεσπών». 

Σύμφωνα με τη Νέα Αριστερά, ο πρωθυπουργός «επιβεβαίωσε ξανά ότι υπήρξε ο μεγαλύτερος χορηγός των εθνικιστών του VMRO. Τόσο ως αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης όσο και ως πρωθυπουργός».

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More