Κυριακή, 28 Απριλίου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Διοίκηση για την Παναρκαδική Ομοσπονδία Αμερικής

Στα 200 χρόνια από την Ελληνική Επανάσταση και στο μέλλον του ελληνισμού στις ΗΠΑ ήταν αφιερωμένο το 75ο Συνέδριο της Παναρκαδικής Ομοσπονδίας Αμερικής που πραγματοποιήθηκε στο Σικάγο από τις 9 έως τις 12 Ιουνίου.

Όπως αναφέρει σχετικό δελτίο τύπου της ΠΟΑ που αναδημοσιεύει η ιστοσελίδα “Panhellenic News”, στο συνέδριο συμμετείχαν 68 σύνεδροι, εκπροσωπώντας 17 τμήματα-συλλόγους της ΠΟΑ, ενώ τίμησαν με την παρουσία τους ο γενικός πρόξενος της Ελλάδας στο Σικάγο, Εμμανουήλ Κουμπαράκης και ο Έντι Ζεμενίδης, εκτελεστικός διευθυντής της Ελληνο-Αμερικανικής Ηγεσίας (HALC).

Κεντρικό θέμα που απασχόλησε το συνέδριο ήταν το Παναρκαδικό Νοσοκομείο Τρίπολης και, ειδικότερα, τα σχέδια για επέκταση με αύξηση των ορόφων και για εργασίες αναβάθμισης. Το Συνέδριο ενημερώθηκε από την Περιφέρεια Πελοποννήσου ότι το ζήτημα της επέκτασης του Νοσοκομείου βρίσκεται ήδη σε τροχιά υλοποίησης, δεδομένου ότι έχει ολοκληρωθεί η σχετική μελέτη και πρόκειται να ενταχθεί στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας.

Επίσης, με βάση πρόταση της απερχόμενης διοίκησης της ΠΟΑ, ξεκινούν άμεσα εργασίες θεμελίωσης κυλικείου στο Νοσοκομείο, τα έσοδα από το οποίο θα διατεθούν για την κάλυψη αναγκών όσον αφορά των υλικοτεχνικό εξοπλισμό αλλά και για υποτροφίες σε φοιτητές του Τμήματος Νοσηλευτικής του Πανεπιστημίου Πελοποννήσου. 

Στο πλαίσιο του Συνεδρίου, η ΠΟΑ τίμησε όλους τους εν ζωή προέδρους της με το βραβείο «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» για την προσφορά τους στην Ομοσπονδία. Επίσης, για την προσφορά τους στον ελληνισμό και στο Αρκαδικό Σπίτι αντιστοίχως τιμήθηκαν και οι Δημήτρης και η Ελένη Μπούση με το βραβείο «Θεόδωρος Κολοκοτρώνης» και ο κυβερνήτης της Μεσοδυτικής Περιφέρειας Ταξιάρχης Σταματόπουλος με το βραβείο «Βασίλειος Χέλης». Τέλος, για την προσφορά τους στο Παναρκαδικό Νοσοκομείο τιμήθηκαν ο βουλευτής Αρκαδίας και πρώην υπουργός, Κώστας Βλάσης, ο διοικητής του Νοσοκομείου Αναστάσιος Τζανής και ο νομικός σύμβουλος της ΠΟΑ στην Ελλάδα Νίκος Δελφάκης.  

Οι εργασίες ολοκληρώθηκαν με την εκλογή της νέας διοίκησης, επικεφαλής της οποίας βρίσκεται η πρόεδρος Αγγελική Βουρνά, με αντιπροέδρους τους Ευαγγελία Σουρούνη, Γιάννη Μπουρνάζο και Γιώργο Ξερακιά, γραμματέα τον Γιάννη Σαραντόπουλο, ταμία τον Γιάννη Βέμη, νομικό σύμβουλο τη Κατερίνα Λιάπης και αντιπρόσωπο Νεολαίας την Ελένη Κατσιμάλη. 

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, με πληροφορίες από  Panhellenic News-Δελτίο ΠΟΑ)
Φωτό: The Panhellenic Post

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More