Παρασκευή, 3 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα Διοικούσα Επιτροπή για το Δίκτυο Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης

Το Σάββατο 22 Οκτωβρίου 2022  πραγματοποιήθηκε  διαδικτυακά, η 1η συνεδρίαση της 21μελούς συντονιστικής επιτροπής του Δικτύου Ελλήνων Αιρετών Ευρώπης, η οποία είχε εκλεγεί με ηλεκτρονική ψηφοφορία στο τέλος του Ιουνίου.

Η νέα Συντονιστική Επιτροπή, είναι η έβδομη κατά σειρά Συντονιστική Επιτροπή, που εκλέχτηκε  από την ίδρυση του Δικτύου το 2001 και θα έχει τριετή θητεία.

Κατά τη συνεδρίαση, έγινε με ομοφωνία η επιλογή της νέας εκτελεστικής γραμματείας του Δικτύου  και αποφασίστηκε  ο προγραμματισμός των δράσεων του Δικτύου για το επόμενο χρονικό διάστημα.

Η νέα εκτελεστική γραμματεία, είναι πενταμελής και συγκροτείται από  την Ιωάννα Ζαχαράκη πρόεδρο, Α’  και Β’ αντιπρόεδρους την κ. Δεμουρτζίδη και τον Γεώργιο Κοντορίνη, την Ζαχαρούλα Μπέλλου γραμματέα και τον Χαράλαμπο Πεντάχη ταμία. 

Στη συνεδρίαση συμμετείχαν  ως παρατηρητές οι εκπρόσωποι της Ένωσης Δήμων Κύπρου και Αυστραλίας, καθώς και  εκπρόσωποι των  Περιφερειών των χωρών της Πρώην Σοβιετικής Ένωσης, που συμμετείχαν στην προηγούμενη Σ.Ε., ενώ παρευρέθηκαν και ομογενείς αιρετοί από την τοπική αυτοδιοίκηση του Καναδά.

Τέλος, την συνάντηση χαιρέτησαν εκπρόσωποι από  το Προεδρείο της Ειδικής Μόνιμης Επιτροπής Ελληνισμού της Διασποράς της Βουλής των Ελλήνων και την ΚΕΔΚΕ, καθώς και ο γενικός γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας Γιάννης Χρυσουλάκης.

(Επιμέλεια Χρυσάνθη Φραντζεσκάκη, πηγή Doryforos-Europa)

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More