Πέμπτη, 9 Μαΐου, 2024

Κεντρική Ελλάδα

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΕΓΚΥΡΗ ΚΑΙ ΕΓΚΑΙΡΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Νέα εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ «δια θαλάσσης» με νεκρούς – Σε εξέλιξη η επιχείρηση

Ανελέητοι είναι οι βομβαρδισμοί την Τρίτη στη Μ. Ανατολή με τον ισραηλινό στρατό τις τελευταίες ώρες, να έχει λάβει θέσεις μάχης σε όλα τα σημεία «κλειδιά» εν αναμονή της «πολιτικής απόφασης» για χερσαία επίθεση, ενώ σε θρίλερ εξελίχτηκε η νύχτα με την Χαμάς να κάνει νέα επίθεση «δια θαλάσσης» στα βόρεια της Λωρίδας της Γάζας.

Σύμφωνα με την απεσταλμένη της ΕΡΤ Ευτυχία Πενταράκη η Χαμάς «προσπάθησε να διεισδύσει στο ισραηλινό έδαφος στην περιοχή Ζικίμ μέσω της θάλασσας», βόρεια της Λωρίδας της Γάζας και νοτίως της πόλης Άσκελον. «Μια ομάδα δύτες, όπως είπαν οι Ισραηλινοί, προσπάθησε να εισβάλει στις περιοχές αυτές, εντοπίστηκαν και υπήρξε ανταλλαγή πυροβολισμών», ανέφερε η Ευτυχία Πενταράκη ενώ η υπόθεση βρίσκεται εδώ και μια ώρα σε εξέλιξη.

Αναφορές κάνουν λόγο για περισσότερους από 6 νεκρούς ενώ, κάποια άτομα παραμένουν ακόμα στη θάλασσα. Στην περιοχή πετάει ελικόπτερο του ισραηλινού στρατού και υπάρχουν ειδικές δυνάμεις, άνδρες του ναυτικού του Ισραήλ, ενώ βομβαρδίστηκε και το κτίριο από όπου ξεκίνησε η ομάδα αυτή στη Γάζα.

«Ένα νεύμα» περιμένει ο ισραηλινός στρατός

Κάθε ώρα που περνάει όλοι αναρωτιούνται πότε θα είναι ο χρόνος έναρξης της χερσαίας επέμβασης. Και για ακόμα μία φορά Νετανιάχου πήγε σε στρατόπεδο σε μία βάση και είπε στους στρατιώτες πως «είμαστε έτοιμοι να περάσουμε στην επόμενη φάση, πράγμα το οποίο είχε πει ακριβώς δύο μέρες νωρίτερα».

Αυτή τη στιγμή, οι ισραηλινές δυνάμεις βρίσκονται στα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας και στα σύνορα με τον Λίβανο, όπου υπάρχει η απειλή της Χεζμπολάχ. Μεταξύ των ισραηλινών δυνάμεων και 360.000 έφεδροι, άνδρες και γυναίκες, που βρίσκονται επί ποδός και προετοιμάζονται για την  επόμενη φάση. Η ανταλλαγή πυρών την Τρίτη δεν έχει τελειωμό και από τις δύο πλευρές.

Παράλληλα, αύριο αναμένεται ένα πολύ κρίσιμο Υπουργικό Συμβούλιο στις 8 το βράδυ, όπου ενδεχομένως να ληφθούν κάποιες αποφάσεις. Ο αρχηγός του ισραηλινού στρατού είπε άλλωστε πως «θα στείλουμε καύσιμα στη Γάζα, αλλά θα εξασφαλίσουμε ότι αυτά δεν θα επιτρέψουμε να φτάσουν στα χέρια της Χαμάς», δηλώνοντας για πρώτη φορά πως το Ισραήλ είναι θετικό στην απαίτηση της Χαμάς για καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας.

www.ertnews.gr

Διαβάστε περισσότερα… Read More